Mitt i Sollentuna

Så klart att jag börjar böla – över en hund

Är egentligen utpräglad kattmännis­ka. Men efter The Dodo nu även pitbullfan.

- EVA RADAKOVITS Redaktions­chef Prata med mig! eva.radakovits @mitti.se

Jag brukar anses ha en pragmatisk, närmast krass, inställnin­g till det mesta. Blir inte rörd särskilt ofta. Blir tårögd bara när det handlar om barn som far illa. Annars full fart framåt och inte så mycket tjafs. Eller snarare, så var det. För allt har förändrats nu under pandemin. Numera rinner tårarna så fort jag öppnar sociala medier. Kinderna blöta och munnen i ett suckande ”Åhhhh, så fin”.

Allt som oftast handlar det om en hund. Väldigt ofta en stackars pitbull som hittats övergiven i en buske i ett ruggigt industriom­råde. Pälsen brukar vara stelnad av skabb, svansen hänger mellan benen, blicken orolig och så rädd.

De som kommer till undsättnin­g får använda mycket list för att få in hunden i bilen.

Sedan hos fosterfami­ljen sker det mirakulösa.

Hos fosterfami­ljen sker sedan det mirakulösa. Den lilla filmen i mobilen visar hur hundens plåtpäls transforme­ras till något mjukt och lurvigt, hur svansen försiktigt börjar vifta, hur någon i familjen får en tacksam puss. Snart studsar vovven runt i trädgården eller på stranden och ser så fantastisk­t valpig och lycklig ut som bara en glad hund kan.

Så klart att jag börjar böla. Och allt känns fint en stund. Det är som att pandemin har öppnat en dörr som tvunget måste upp. En känslornas ventil som lättar på trycket lite. Allt har varit så tungt det senaste ett och ett halvt åren. Så många döda i pandemin, närstående som har gått bort, så mycket av det roliga i livet som fått sättas på vänt.

Då behövs en tacksam liten instagramh­und – eller fem – för att orka lite till.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden