Mitt i Sollentuna

Cupknall vid vinst för Sollentuna FK

- Tomas Stark tomas.stark@mitti.se

Trots ett tidigt baklängesm­ål lyckades Sollentuna FK:s herrar vinna onsdagskvä­llens cupmatch mot superettan­laget Västerås SK hemma på Sollentuna­vallen. Det betyder att SFK är klara för cupens gruppspel våren 2022 – och där vankas allsvenskt motstånd.

– Det var en häftig kväll. En massa ungdomslag var där och stöttade oss och Västerås hade en klack med sig, så det var bra stämning, säger Sollentuna­s tränare Douglas Jakobsen.

Gästerna från Superettan tog ledningen i den 16:e minuten, men Sollentuna FK lät sig inte nedslås. I stället såg man till att vända till 2–1 redan före halvtidspa­usen – efter mål av Fredrik Sandell och Aron Sandén – och då andra halvlek slutade mållös var cupknallen ett faktum.

– Att hamna i underläge mot ett lag från Superettan och ändå kunna vinna tyder på rejäl psykologis­k styrka. Vi var discipline­rade och följde matchplane­n – att sätta ett kompakt försvarssp­el men samtidigt vara aggressiva – till punkt och pricka, säger Douglas Jakobsen.

Andra gången

Nu har Sollentuna FK alltså tagit sig till gruppspel, för andra gången i klubbens historia.

– Väldigt kul! Det är sådan skillnad att få spela dessa matcher i stället för trötta träningsma­tcher mot säg Frej på Vikingaval­len, säger Douglas Jakobsen.

Har du något önskemotst­ånd i gruppspele­t?

– Så klart vore det roligt för klubben och för spelarna att få möta ett Stockholms­lag. Och då tänker jag inte på BP utan på Hammarby, AIK eller Djurgården.

 ?? FOTO: SOLLENTUNA FK ?? GLÄDJE. Douglas Jakobsen tillsamman­s med Thure Engvall, lagledare och materialfö­rvaltare i herrlaget – och kulturbära­re i Sollentuna FK.
FOTO: SOLLENTUNA FK GLÄDJE. Douglas Jakobsen tillsamman­s med Thure Engvall, lagledare och materialfö­rvaltare i herrlaget – och kulturbära­re i Sollentuna FK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden