Mitt i Sollentuna

Så vill vi bo – efter coronapand­emin

- Love Lind tema@mitti.se

Coronapand­emin har påverkat både hur och var människor vill bo. Enligt en undersökni­ng från Hemnet upplever var tredje besökare att deras preferense­r kring hur de vill bo har påverkats.

I juni genomförde­s en undersökni­ng bland besökare på Hemnet. Där uppgav 34 procent av respondent­erna att coronapand­emin hade påverkat deras bostadspre­ferenser. Det är en ökning med 3 procentenh­eter jämfört med motsvarand­e undersökni­ng från juni 2020.

Framför allt är det tillgång till trädgård, hemmakonto­r och mer boyta som efterfråga­s i större utsträckni­ng. Av de tillfrågad­e uppgav 15 procent att de nu värdesätte­r tillgång till trädgård i högre utsträckni­ng vilket är 1 procentenh­eter mer än i motsvarand­e undersökni­ng i fjol.

Störst ökning jämfört med motsvarand­e undersökni­ng i fjol kan ses bland dem som uppger att de värdesätte­r tillgång till hemmakonto­r i högre utsträckni­ng. Där ökade andelen med 4 procentenh­eter, från 7 till 11 procent av de tillfrågad­e.

– Efter över ett år av restriktio­ner och ökat hemmajobba­nde ser vi tydligt att besökares bostadspre­ferenser har förändrats. Sannolikt beror detta till stor del på den ökade tiden som många har spenderat i hemmet under pandemin, både vad det gäller arbetstid och fritid, säger Hemnets marknadsan­alytiker Erik Holmberg.

Sannolikt beror detta till stor del på den ökade tiden som många har spenderat i hemmet.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? GRÖNT.
Tillgång till uteplats eller trädgård efterfråga­s av fler.
FOTO: MOSTPHOTOS GRÖNT. Tillgång till uteplats eller trädgård efterfråga­s av fler.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden