Mitt i Sollentuna

Så snabbstäda­r du ditt hem – på bara några minuter!

 En kvart kvar tills gästerna kommer och du springer fortfarand­e runt överallt och vet inte var du ska börja röja? Lugn! Det går att snabbstäda hemmet på bara några minuter.

- KÄLLA: FEMINA, STÄDADEHEM.SE Love Lind tema@mitti.se

Det gästerna inte ser mår de inte dåligt av.

Även om gästerna kan plinga på dörren vilken sekund som helst så finns det råd att finna för den som behöver snabbstäda sitt hem. Knepet för att få din sunkiga lya att se ut som en nobel våning är att fokusera på de platser som gästerna ser och tänker på – och att fokusera på fler sinnen än synen.

Vi har dammsugit (!) internet efter de bästa tipsen för hur du får det rent, prydligt, väldoftand­e och mysigt på bara några minuter.

1. Röj i hallen

Hallen är det första gästerna ser så röj undan så att det finns tomma galgar och krokar för dem. Se också till att det finns plats att ställa ifrån sig skor och väskor så att de känner sig välkomna.

2. Snabbstäda badrummet

Det finns väl inget värre än att komma hem till någon och låna en smutsig toalett? Fram med sprejflask­a och ett par trasor och torka snabbt av handfat och toalett. Ner med lite wc-rent och vispa runt i stolen så luktar det fräscht.

3. Töm diskbänken

Samla disken i diskhon eller i diskmaskin­en i stället för att låta den täcka diskbänken. Även lite disk kan se väldigt stökig ut om den står huller om buller överallt.

4. Umgängesyt­an

Förse dig med pappers- eller plastpåsar och plocka ner allt som bara ligger och dräller. Det gästerna inte ser mår de inte dåligt av. Ställ sedan påsarna i städskrubb­en, garderoben eller kanske bakom soffan.

Dammtorka så mycket du hinner och kom ihåg att elektronik ofta är riktiga dammsamlar­e! 5. Bädda sängen

En obäddad säng ser både stökig ut och tar upp mycket yta. Fluffa till kuddarna och låt överkastet falla ner mot golvet, så döljer du eventuell smuts under sängen!

6. Doften!

Hur ditt hem luktar gör mycket för första intrycket. Tänd doftljus, använd en rumsprej eller spreja lite linnevatte­n på jackorna i hallen. Ta ut soporna, öppna fönstren och vädra. Och alla blir väl glada av doften av nybryggt kaffe?

7. Tänd mysbelysni­ng

Knepet funkar bara på kvällen, men kan lura vem som helst. Tänd levande ljus, fönsterlam­por och annan mysbelysni­ng. Om du dessutom sätter på lite musik så kommer gästerna in i en atmosfär som får dem att missa om det inte är 100% välstädat.

Lycka till!

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS FOTO: MOSTPHOTOS ?? SNABBT.
Fram med städprylar­na och ge ytorna en omgång.
MYS. Doftljus sätter igång gästernas fantasi – och upplevelse av ditt hem.
NEJ. Röj undan på diskbänken för en renare känsla.
FOTO: MOSTPHOTOS FOTO: MOSTPHOTOS SNABBT. Fram med städprylar­na och ge ytorna en omgång. MYS. Doftljus sätter igång gästernas fantasi – och upplevelse av ditt hem. NEJ. Röj undan på diskbänken för en renare känsla.
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? PRYDLIGT. En bäddad säng ger ett behagligar­e intryck.
FOTO: MOSTPHOTOS PRYDLIGT. En bäddad säng ger ett behagligar­e intryck.
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ??
FOTO: MOSTPHOTOS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden