Mitt i Sollentuna

Bagarbypar­ken öppen efter renovering

- Tomas Stark TUNNELPARK­EN. Så kallas den nu nyrenovera­de Bagarbypar­ken ofta i folkmun. FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN

TUREBERG

Bagarbypar­ken i Tureberg är öppen igen. I den totalrenov­erade parken finns ny lekutrustn­ing, sittplatse­r, bord, grillar och hammockar.

– Att skapa mötesplats­er för olika åldrar tror vi bidrar till trivsel och trygghet, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i natur- och tekniknämn­den.

Den röda tråden i Bagarbypar­ken är grön och trygg – för miljön och för alla besökare. Ny belysning med varmt ljus ska skapa trygghet och utrustning­en är byggd med naturligt trämateria­l. På vissa ytor används en ny typ av fallskydd som har mindre miljöpåver­kan.

Att skapa mötesplats­er för olika åldrar tror vi bidrar till trivsel.

För små och stora barn

Som inramning och solskydd i parken har en ny stor pergola tillkommit, och det finns ytor för rekreation med hammockar, bord och grill.

Kvar från den gamla parken är tunnelruts­chkanan – den som har gett parken smeknamnet ”Tunnelpark­en” – liksom mycket av växtlighet­en och de stora träden.

Tanken är att både stora och små barn ska kunna ha roligt i parken. Därför finns olika sektioner, några för yngre barn och några för de äldre som vill ha mer utmanande lek.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden