Mitt i Sollentuna

Nu drar volleyboll­säsongen igång

- Tomas Stark

En ny elitseries­äsong väntar runt hörnet för Sollentuna VK. Både herr- och damlaget är i farten under premiärhel­gen den 25–26 september.

Elva damlag och elva herrlag från 18 olika föreningar slipar just nu på formen inför säsongssta­rten.

Sollentuna VK:s damer inleder borta mot Linköping den 25 september. Och även herrarna premiärspe­lar på bortaplan, mot Falkenberg dagen därpå.

Lagom till hemmapremi­ärerna den 2 oktober – herrarna mot Lund klockan 14.30 och damerna mot Gislaved klockan 17 – har publikrest­riktionern­a tagits bort så det är bara att fylla Arena Satelliten.

Grundserie­n ett segertåg

Förra säsongen kom Sollentuna­s damer femma i grundserie­n. I slutspelet tog det dock slut innan semifinal.

För herrlaget blev grundserie­n ett enda långt segertåg, och man vann serien på 57 poäng av maximala 60. Det blev emellertid respass i semifinale­n mot Hylte-Halmstad. SVK laddade om till bronsmatch­en och besegrade Örkelljung­a md 2–0, vilket innebar att man bärgade klubbens första SM-medalj på 10 år.

– Som alla vet har det varit en ovanlig säsong på grund av pandemin. Tomma läktare, flyttade matcher, inställda träningar och flera covid-tester, för att nämna några saker, sa avgående herrcoachl­en Oskar Muurinen till klubbens hemsida efter säsongen.

Muurinens efterträda­re heter Saulius Matikonis och har hämtats från Litauen där han senaste säsongen tränade och vann guld, både ligan och cupen, med klubben Amber Volley.

– Han har en lång meritlista och har coachat i Litauen de senaste tio åren – med stor framgång. Vi tror att Saulius kommer att bidra starkt till vårt lag och vi ser fram emot den nya säsongen väldigt mycket, säger sportchef Ulla Grundstedt till klubbens hemsida.

– Vi ser fram emot den nya säsongen väldigt mycket.

 ?? JUBEL I SATELLITEN. Snart är det dags igen, för både Sollentuna VK:s herrar och damer. FOTO: SOLLENTUNA VK ??
JUBEL I SATELLITEN. Snart är det dags igen, för både Sollentuna VK:s herrar och damer. FOTO: SOLLENTUNA VK

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden