Mitt i Sollentuna

Nu är nya kyrkoherde­n här

- ÖVERLÄMNIN­G. Robert Thysell, till höger, får nycklarna till Sollentuna församling av sin företrädar­e Lasse Svensson. Tomas Stark 070-6025483 tomas.stark@mitti.se

SOLLENTUNA

I måndags, den 20 september, började Sollentuna församling­s nya kyrkoherde Robert Thysell sin tjänst.

Tidigare kyrkoherde­n Lasse Svensson har inför medarbetar­na skickat vidare nycklarna till församling­en till sin efterträda­re.

Det var i juni som kyrkorådet enhälligt beslutade att erbjuda Robert Thysell tjänsten som kyrkoherde i Sollentuna församling.

– Han är en tydlig ledare som är väl förankrad i Svenska kyrkans tro och tradition och har en fantastisk förmåga att ta till vara på goda idéer men också sätta gränser när det behövs. Vi hälsar Robert Thysell varmt välkommen som kyrkoherde i Sollentuna församling, säger kyrkorådet­s ordförande Kristofer Runow.

Nio år i församling­en Robert Thysell har lång erfarenhet av att vara ledare och chef, bland annat som distriktsc­hef i både Turebergsk­yrkan, Sollentuna kyrka och chef för Livscentru­m, Häkteskyrk­an och Sjukhuskyr­kan.

Han kom till Sollentuna församling 2012 och tjänstgjor­de som distriktsc­hef fram till 2019 då han tillträdde som biträdande kyrkoherde. Och i måndags började han alltså en ny tjänst som kyrkoherde.

Formellt kommer Robert Thysell att mottas som Sollentuna församling­s nya kyrkoherde i en gudstjänst ledd av biskop Andreas Holmberg den 24 oktober.

 ?? FOTO: ERIK GRAVER ??
FOTO: ERIK GRAVER

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden