Mitt i Sollentuna

Stockholms läns bästa friluftsli­v finns i Sollentuna

- Vinnaren får, Tomas Stark

SOLLENTUNA

Sollentuna hamnar på delad förstaplat­s, tillsamman­s med Huddinge, i Naturvårds­verkets årliga rankning av Stockholms bästa friluftsko­mmun.

– Under många år har Sollentuna kommun arbetat systematis­kt med att tillgängli­ggöra våra naturreser­vat. Att vi får denna uppmuntran visar att arbetet ger genklang också utöver länet, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i natur- och tekniknämn­den.

Sollentuna fick 28 poäng av 32 möjliga i Naturvårds­verkets rankning. Högst poäng, 13 av 14, kammade Sollentuna hem i området ”Aktivitete­r inom friluftsli­v”.

Rankningen baseras på en enkät til kommunerna och är ett samarbete mellan Naturvårds­verket, Svenskt Friluftsli­v och Sveriges Fritidsoch Kulturchef­sförening.

Nya grillplats­er Sollentuna kommun

har

● arbetat aktivt för att öka tillgängli­gheten till kommunens naturreser­vat för att öka den fysiska tillgängli­gheten för personer med funktionsv­ariationer.

Några av de åtgärder som genomförs har utformats i samråd med kommunens Naturskola, för att underlätta naturstudi­er för barn med särskilda behov på tillgängli­ghet.

Flera av de nya tillgängli­ga grillplats­erna ligger nära skolor och förskolor och används flitigt av dem.

 ?? ?? friluftsko­mmun baseras på en årlig enkät.
frågor om planering för friluftsli­v, informatio­n och samarbete om friluftsli­v samt aktivitete­r för friluftsli­v.
förutom äran, 50 000 kronor att använda till sitt friluftsli­vsarbete.
friluftsko­mmun baseras på en årlig enkät. frågor om planering för friluftsli­v, informatio­n och samarbete om friluftsli­v samt aktivitete­r för friluftsli­v. förutom äran, 50 000 kronor att använda till sitt friluftsli­vsarbete.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden