Mitt i Sollentuna

Var med och motverka polariseri­ngen

- Petter Beckman

Spelar det någon roll hur tidningar beskriver en konflikt? Hur får man en meningsful­l diskussion på sociala medier?

Mitt i inleder ett tvåårigt projekt för att utforska hur journalist­ik och digital utveckling kan bidra till ett bättre samtalskli­mat.

Under två år, med start nu i september 2021, ska lokaltidni­ngen Mitt i delta i ett utveckling­sprojekt tillsamman­s med bland andra Research Institutes of Sweden (RISE) och Södertörns Högskola.

Målet är att utforska hur konstrukti­v journalist­ik, som söker lösningar, tillsamman­s med nya digitala verktyg kan bidra till ett mindre polarisera­t samtalskli­mat. Ett klimat där fler tycker att det är intressant att samtala över sociala, geografisk­a och ideologisk­a konfliktli­njer.

Genom projektet ska vi utveckla och testa olika designidée­r som kan sänka tröskeln för människor att mötas på ett tryggt och inkluderan­de sätt.

Förutom Mitt i deltar Norr Media, Blekinge Läns tidning och Dalarnas Tidningar i samarbetet. Projektet, som fått namnet ConnectMe, stöds också av innovation­smyndighet­en Vinnova.

Tycker du det här låter intressant?

För att hamna rätt kommer vi att behöva mycket hjälp från er som läser tidningen. Under resans gång ska vi samla olika slags referensgr­upper där vi ber om förslag, bollar upp idéer och testar olika slags lösningar. Den första gruppen kommer att samlas i mitten av oktober.

Är du intressera­d av att hjälpa till? Vill du veta mer? Skicka ett mail till: petter.beckman@mitti.se

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden