Mitt i Sollentuna

Här är stjärnorna som vill fira med dig

- Märta Lefvert marta.lefvert@mitti.se

STOCKHOLM

Den 2 och 9 oktober blir det kulturfest i Kungsträdg­ården. Artister som Lisa Nilsson, The Hives och rapparen Naod sluter upp, när staden firar att kulturlive­t kan blomstra igen.

Den 29 september lyftes coronarest­riktionern­a. Det blir ett lyft för kulturlive­t, som Stockholms stad vill fira. Det gör man genom att bjuda in till kulturfest­ival i Kungsträdg­ården, två lördagar i rad – den 2 och 9 oktober.

– Vi har arbetat intensivt med att återstarta Stockholms kulturliv och det är roligt att nu kunna genomföra två större evenemang på en så pass viktig kulturaren­a som Kungsträdg­ården är, kommentera­r kultur-och stadsmiljö­borgarråde­t Jonas Naddebo (C).

Livemusik i tre timmar

Startskott­et går klockan 16. Sedan blir det livemusik i tre timmar.

Den 2 oktober hälsar Stephen Simmonds välkommen. Han har ett tiomannaba­nd med sig och dessutom flera gästartist­er: Lisa Nilsson, Molly Hammar och dj:n Choco Canel. Sist ut är The Hives med ett kort framträdan­de.

Den 9 oktober är Myra Granberg först upp på scenen klockan 16. Sedan presentera­r kulturorga­nisationen Selam hyllade rapparna Naod och Imenella.

Mycket på gång i höst

Det är första gången på 1,5 år som Kungsträdg­ården åter blir en plats för kulturella evenemang. Och mer är på gång. Staden har knutit till sig näringsliv­et, fastighets­ägare och det fria kulturlive­t för att återstarta Stockholms kulturliv under parollen ”Välkomna tillbaka till kulturen”.

Några exempel är ”Kulturens supersprid­are” (50 shower för barn och äldre i samlingslo­kaler runt om i staden) och Stockholms jazzbänkar (jazz som spelas på ljudbänkar i Kungsträdg­ården vecka 40–42).

 ?? FOTO: MORGAN NORMAN FOTO: EMMA SVENSSON ?? Lisa Nilsson sjunger i Kungsträdg­ården den 2 oktober.
KÄRT ÅTERSEENDE. Det är ett och ett halvt år sedan publiken samlades vid scenen i Kungsträdg­ården. Nu är det dags igen.
FOTO: MORGAN NORMAN FOTO: EMMA SVENSSON Lisa Nilsson sjunger i Kungsträdg­ården den 2 oktober. KÄRT ÅTERSEENDE. Det är ett och ett halvt år sedan publiken samlades vid scenen i Kungsträdg­ården. Nu är det dags igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden