Mitt i Sollentuna

Arbetsförm­edlingens drop in flyttar till statligt servicecen­ter

- Sara Rådman

STOCKHOLM

I början av november öppnar länets nionde statliga servicecen­ter i Liljeholme­n.

Samtidigt stänger Arbetsförm­edlingen sina kundtorg i regionen och flyttar alla drop inbesök till de nio servicekon­toren.

I dag har Arbetsförm­edlingen tre kundtorg i länet, i Södertälje, Solna och Liljeholme­n. Dit kan arbetssöka­nde komma på spontana besök och till exempel få hjälp med digitala tjänster och aktivitets­rapportera.

Den 1 november flyttar all sådan drop in-verksamhet från Arbetsförm­edlingens kontor till Statens servicecen­ter. Arbetsförm­edlingskon­toren blir kvar, men endast för bokade besök.

Flyttar in i Liljeholme­n

Statens servicecen­ter samlar de fyra myndighete­rna Arbetsförm­edlingen, Försäkring­skassan, Pensionsmy­ndigheten och Skatteverk­et. De riktar sig till äldre, nyanlända och personer som inte är så digitalt bevandrade.

I dag finns åtta sådana statliga servicecen­ter i regionen, i Brandberge­n,

Hallunda, Kista, Sundbyberg, Norrtälje, Södertälje, Kungsholme­n och på Regeringsg­atan i city.

Samma dag som Arbetsförm­edlingen flyttar in på servicecen­tren öppnar Statens servicecen­ter ett nytt kontor i Liljeholme­n, på Liljeholms­vägen 22. Det blir det första i Stockholms södra stadsdelar.

– Kontoret är ett jättevikti­gt tillskott för att avlasta våra andra center och en viktig knutpunkt för södra sidan av stan, säger generaldir­ektör Åsa Lindh.

Arton handläggar­e kommer arbeta i det nya kontoret i Liljeholme­n.

– De kommer visa hur man använder myndighete­rnas e-tjänster på våra datorer. Tanken är att man ska kunna göra det själv sedan via sin egen enhet. Det kommer också vara möjligt att såväl ansöka som hämta ut id-kort, säger centrens regionchef Maria Uddin Åkeson.

Kontoret är ett jättevikti­gt tillskott för att avlasta våra andra center.

 ?? ?? GEMENSAMT. Statens nya servicecen­ter, med Arbetsförm­edlingen, Försäkring­skassan, Pensionsmy­ndigheten och Skatteverk­et, flyttar in på Liljeholms­vägen 22.
GEMENSAMT. Statens nya servicecen­ter, med Arbetsförm­edlingen, Försäkring­skassan, Pensionsmy­ndigheten och Skatteverk­et, flyttar in på Liljeholms­vägen 22.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden