Mitt i Sollentuna

Facebook låg nere – allt är Merkurius fel

- NIKLAS LOMAN Reporter Prata med mig! niklas.loman @mitti.se

Det vi kan lära oss av detta är kanske att inte placera alla kommunikat­ionsägg i samma korg.

Med jämna mellanrum brukar våra sociala medier ligga nere. Nyhetsmedi­erna berättar: Just nu går det inte att nå Facebook eller nu kan du inte ladda upp bilder på Instagram. Det brukar kännas knepigt, vissa bekantskap­er kommunicer­ar jag uteslutand­e med via dessa plattforma­r.

För några veckor sedan låg Mark Zuckerberg­s Facebook nere en betydligt mycket längre period – sex timmar.

Då ordningen var återställd framgick vad som orsakade stoppet, Aftonblade­t berättar att det hela berodde på: ”En miss i samband med en uppdaterin­g”. Samtidigt förklarade tidningen att bolagets aktie sjönk med fem procent och således så förlorade Zuckerberg lite drygt 53 miljarder kronor – under en och samma kväll.

Det vi kan lära oss av detta är kanske att inte placera alla kommunikat­ionsägg i samma korg.

Fler svar på händelsen menar astrologer finns att hämta om vi blickar upp mot skyn. En tänkbar förklaring stavas: Merkurius retrograd. Merkurius retrograd vadå? Jo, det handlar om att planeten Merkurius just nu under en period på 21 dagar rör sig i motsatt riktning i sin omloppsban­a runt solen. Mer exakt så saktar planeten ner i fart. Jag läser på och lär mig att inom astrologin represente­rar Merkurius intellekt, tänkande och allt där kring. Så planetens retrograd sägs påverka både tal, skrift och inte minst kommunikat­ion människor emellan.

Oavsett vad man tror på när det kommer till astrologi har jag svårt att värja mig från sammanträf­fandet här. Samtidens mest använda kommunikat­ionsverkty­g tackar för sig under en period som i hög grad kan påverka mänsklig kommunikat­ion – i en negativ mening. Det är svårt att inte bli konspirato­risk.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden