Mitt i Sollentuna

Nu tar en ny polischef över rodret

- Jens Kassnert 08-550 554 99 jens.kassnert@mitti.se

SOLLENTUNA

Lokalpolis­område Sollentuna, där Sollentuna, Sigtuna och Upplands Väsby kommun ingår, får en ny chef. Det är Stephan Kiernan som tidigare var spaningsch­ef i norrort.

Lokalpolis­område Sollentuna, har fått en ny chef.

”Idag välkomnar vi varmt Stephan Kiernan”, skrev Sollentuna­polisen på sin Facebooksi­da på tisdagen.

Stephan Kiernan har tidigare varit chef för spaningsse­ktionen i polisområd­e

Nord.

– Jag ser verkligen fram emot att få vidareutve­ckla det uppdrag och arbete som min företrädar­e Christoffe­r Bohman lämnar efter sig och kommer att säkerställ­a att vi tillsamman­s i lokalpolis­området fortsätter hålla i den positiva utveckling vi ser både i vårt inre polisiära liv och i vår yttre problembil­d, säger Stephan Kiernan på polisens Facebooksi­da.

Stephan Kiernan kommer till ett lokalpolis­område där organisera­d brottsligh­et har fått fäste. De senaste året har flera grova brott ägt rum här. Men han säger själv att han är redo för uppgiften.

– Vi har många utmaningar att hantera men jag ser också att vi har en god förmåga och jobbar målinrikta­t i våra tre kommuner med att skapa trygghet och säkerhet för våra medborgare, säger Stephan Kiernan.

Nytt uppdrag

Den tidigare lokalpolis­områdesche­fen i Sollentuna, Christoffe­r Bohman, går vidare inom polismyndi­gheten och polisområd­e nord med ett prioritera­t uppdrag.

– Jag känner mig otroligt glad över att få lämna över stafettpin­nen till Stephan Kiernan som jag arbetat tillsamman­s med i många år. Vi har kommit långt i vårt lokala arbete med att succesivt öka förmågan i lokalpolis­området och jag känner mig helt trygg i att Stephan kommer fortsätta utveckla det arbetet med en stark ”vi” känsla, säger Christoffe­r Bohman.

 ?? FOTO: POLISEN ?? NY PÅ JOBBET. Stephan Kiernan är numer chef över lokalpolis­område Sollentuna.
FOTO: POLISEN NY PÅ JOBBET. Stephan Kiernan är numer chef över lokalpolis­område Sollentuna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden