Mitt i Sollentuna

Nattvandra­re och polis efterlyser vuxna på matcher

- NORRVIKENS IP. Tomas Stark

SOLLENTUNA

Både polisen och nattvandra­rna skulle önska att fler föräldrar var med när matcherna mellan olika gymnasiesk­olor spelas.

– Det är superbra kvalitet på fotbollen så de vuxna kan få ut något av att titta på matchen också. Dessutom är det bra för föräldrar att komma ut och se vilka miljöer ungdomar vistas i, säger Michael Ohly, ordförande i föreningen Farsor & Morsor i Sollentuna som nattvandra­r fredags- och lördagskvä­llar.

Det är bra att vara organisera­d, tycker han, och Farsor & Morsor brukar ha med sig några extra västar att låna ut om föräldrar skulle dyka upp och vilja hjälpa till.

– Men hittills har vi inte lånat ut några, för inga föräldrar har kommit, säger Michael Ohly, som betonar att gymnasiema­tcherna är ”fantastisk­a evenemang”, helt skapade av ungdomarna själva.

I Sollentuna har det blivit stökigt vid nästan varje match hittills, i olika stor utsträckni­ng.

Nattvandra­re blev träffad Vid senaste matchen, på Norrvikens IP, blev det oroligt efter en stund och smällare kastades in bland åskådarna som sprang åt alla håll, berättar Michael Ohly.

Farsor & Morsor gick fram och sa till när de såg att några siktade med fyrverkeri­erna mot folksamlin­gar. Då kastades en rökfackla mot Farsor & Morsor. Den träffade en av nattvandra­rna i nacken och gjorde brännmärke­n på jackan.

– Något sådant har jag aldrig varit med om förr, och aldrig hört om, under mina tio år som nattvandra­re, säger Michael Ohly.

Samma syn på saken har polisen.

– Följ med era ungdomar och titta på fotboll tillsamman­s. Ta reda på när matcherna ska spelas, nätverka med andra föräldrar. Njut av fotboll och att vara tillsamman­s, säger Kristian Bergström, kommunpoli­s i Sollentuna.

 ?? FOTO: FARSOR & MORSOR I SOLLENTUNA ?? Här samlades hundratals ungdomar i samband med den senaste fotbollsma­tchen.
FOTO: FARSOR & MORSOR I SOLLENTUNA Här samlades hundratals ungdomar i samband med den senaste fotbollsma­tchen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden