Mitt i Sollentuna

Spökrunda på slottet och trollskola

- EDSBERGS SLOTT. Här blir det skräckinja­gande spökrundor under höstlovet. Tomas Stark 070-6025483

SOLLENTUNA

Lär dig trolla på Stallbacke­n kultur, prova på att dj:a på Kulturskol­an, eller skapa läskiga spel i Roblox på bibblan.

Det är några av många aktivitete­r som kommunen erbjuder för Sollentuna­s barn och unga under höstlovet.

Skräckinja­gande spökrunda på Edsbergs slott, för 12–17-åringar, blir det den 1 november klockan 18–22. Både slottet och parken är hemsökt. Vågar du ta klivet in i ett slott fullt med läskighete­r och överraskni­ngar?

Alldeles nästgårds, på Stallbacke­n kultur, finns chansen att lära sig trolla under tvådagarsk­ursen den 1-2 november eller 3-4 november. Från 10 år.

Här anordnas även bland annat Halloweeno­ch höstpyssel 1–4 november, Sagostund för familjer och barn (från 4 år) den 5 november och ”I vått och torrt! Häll och dräll!” som är akvarellmå­lning under ledning av konstnärer i Edsviks ateljé på Stallbacke­n.

Sollentuna kulturskol­a ordnar dans med Halloweent­ema och dans med live-dj på Rudbecks väg 143E den 2 och 3 november, och samma datum erbjuder kulturskol­an även prova på dj.

På Makerzone i The Factory i Häggvik finns aktivitete­r den 1–3 november. Då blir det kurser i bland annat digitalt skapande och programmer­ing samt problemlös­ning med robotar.

Och på Sollentuna bibliotek blir det en rad aktivitete­r med skräcktema. En skrivarwor­kshop lär ut rysligt skrivande 3-4 november och den 1-2 november kan alla över 10 år lära sig att skapa läskiga spel i Roblox, för att nämna ett par exempel.

Ytterligar­e aktivitete­r mer informatio­n om aktivitete­rna finns på kommunens hemsida.

Alla aktivitete­r är gratis. Några av dem kräver föranmälan men till de flesta är det bara att komma dit när de börjar.

 ?? FOTO: ÅSA SOMMARSTRÖ­M ??
FOTO: ÅSA SOMMARSTRÖ­M
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden