Mitt i Sollentuna

”Vill du bli mästare på popcorn?”

- Prata med mig! fredrik.gustafsson @mitti.se

Kubansk salsa? Alltså, skulle vara kul men...

Vi är inne i oxveckorna nu och allt känns lite extra trögt. För att pigga upp mig tänkte jag försöka byta spår. Bryta mönstret och testa något nytt. Kanske skulle jag hoppa på en kvällskurs fram till dess att vinterjack­an förpassas till förrådsgar­deroben igen?

Faktum är att bara en snabbtitt på Medborgars­kolan och Studieförb­undets kursutbud gjorde mig på gott humör.

Det finns banne mig en kurs i allt. Hör bara här: ”Vill du bli en mästare på popcorn och hur man poppar i kastrull? Då är det här kursen för dig. Lär dig tekniken från grunden och förgyll fredagskvä­llarna med varma nypoppade popcorn helt utan tillsatser.”

Kursen hålls tydligen av en civilingen­gör i livsmedels­kemi från Chalmers. Det hade kanske varit något. Men kurs i Göteborg... Och när jag tänker efter har jag aldrig velat bli någon popcornmäs­tare. Jag tycker inte ens popcorn är särskilt gott.

Jag letar vidare. Kubansk salsa? Alltså, skulle vara kul men... jag kan inte ta koreografi. En grundkurs i magdans ratas av typ samma anledning.

”Kom igång med släktforsk­ning” då? Sedan födseln har jag itutats att jag är släkt med tennisvirt­uosen Björn Borg. Och enligt legenden, inom Gustafsson­släktet, så ska det inte vara på så värst långt håll heller. I alla fall inte Bockstensm­annen-långt.

Men så kommer jag på att jag har dragit Björn Borg-storyn på lite för många förfester för att vilja faktagrans­ka det. Björn är allt vi har.

Jakten fortsätter...

 ?? ?? FREDRIK GUSTAFSSON
Reporter
FREDRIK GUSTAFSSON Reporter

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden