Mitt i Sollentuna

SFK möter allsvenskt motstånd

- Tomas Stark

Sollentuna FK:s herrar har imponerat på försäsonge­n då man har besegrat såväl allsvenska AIK som Västerås SK från Superettan.

Men nu börjar allvaret – i form av första matchen i Svenska Cupens gruppspel på lördag den 19 februari.

Sollentuna FK tog sig till gruppspele­t genom att skrällvinn­a mot Västerås SK. Men nu väntar än större utmaningar. I cupens grupp 7 har Sollentuna FK sällskap av två allsvenska lag – IFK Norrköping och Varbergs BoIS – plus gamla storlaget Östers IF som i dag huserar i Superettan.

– Vi ska försöka spela vårt eget spel, agera efter vår egen identitet och inte acceptera att motståndar­na är bättre. Vi ska inte be om ursäkt för att vi är här, säger Sollentuna FK:s tränare Douglas Jakobsen.

I första matchen tar Sollentuna FK emot Varberg på den tillfällig­a hemmaarena­n Grimsta IP i Vällingby, klockan 13 den 19 februari.

Därefter väntar IFK Norrköping den 28 februari, också den på Grimsta IP, innan SFK avslutar med bortamatch mot Öster i Växjö den 5 mars.

Bara ettan vidare

Endast gruppsegra­ren går vidare, så förutsättn­ingarna är onekligen tuffa.

– Det är ju bra motstånd från högre divisioner, men vi har ju vunnit över ett elitlag för att ta oss hit så vi vet att allt är möjligt om mycket stämmer, säger

Douglas Jakobsen.

Som alltid har en del spelare försvunnit, både till andra lag i ettan och till Superettan. Bland nyförvärve­n märks anfallaren Gustav Lindgren, som har Sollentuna som moderklubb, och gjorde 22 mål på 27 matcher för Karlbergs BK i tvåan i fjol.

Att spela Svenska Cupen tar mycket kraft och energi, men Jakobsen tror ändå att det ger mer än det tar.

– Ja, det är väldigt inspireran­de matcher för oss!

 ?? FOTO: MIKAEL THORSTENSS­ON ?? SFK. Jabir Abdihakim Ali (numera i Sandvikens IF), mittfältar­en Fabian Ahlstrand, tränaren Douglas Jakobsen, och SFK:s målvaktstr­änare Tobias Karlsson.
FOTO: MIKAEL THORSTENSS­ON SFK. Jabir Abdihakim Ali (numera i Sandvikens IF), mittfältar­en Fabian Ahlstrand, tränaren Douglas Jakobsen, och SFK:s målvaktstr­änare Tobias Karlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden