Mitt i Sollentuna

Imran Mir, 54, Sollentuna

- Eliana: Monica: Petter Beckman

– Här är det tvärtom. Ingen vill ha hand om sina äldre, de ses mest som som ett problem. Samma med barnen, man slänger in dem på dagis. Vi lever för oss själva, men det blir bara egoistiskt.

– Den som satsar på att bygga ett äldreboend­e för oss sextiotali­ster kommer att tjäna massor av pengar. Vi kommer aldrig att acceptera det som våra föräldrar har.

 ?? ?? – Det finns för lite kärlek. Min gudmor i Brasilien är 80 år och bor på ett generation­sboende, där umgås man och tar hand om varandra.
– Jag tror att de äldre får oftast den hjälp de behöver. Men jag tycker synd om dem som bor ensamma utan att någon hälsar på dem. I mitt land håller man ihop på ett annat sätt.
– Jag tänker också på de gamla som har byggt upp det här landet med hårt arbete utan att få ut så mycket. Jag förstår att de blir sura när de ser att andra får ut så mycket bidrag.
– Äldreomsor­gen är under all kritik och tandvården kostar en förmögenhe­t. Men själv ska jag inte klaga. Med min elskoter kommer jag dit jag vill utan att be någon om lov.
– Jag har varit ute och åkt varenda dag under hela coronan. Alla gamlingar borde ha en sån. Men då kör de väl ihjäl varandra, haha.
– Det finns för lite kärlek. Min gudmor i Brasilien är 80 år och bor på ett generation­sboende, där umgås man och tar hand om varandra. – Jag tror att de äldre får oftast den hjälp de behöver. Men jag tycker synd om dem som bor ensamma utan att någon hälsar på dem. I mitt land håller man ihop på ett annat sätt. – Jag tänker också på de gamla som har byggt upp det här landet med hårt arbete utan att få ut så mycket. Jag förstår att de blir sura när de ser att andra får ut så mycket bidrag. – Äldreomsor­gen är under all kritik och tandvården kostar en förmögenhe­t. Men själv ska jag inte klaga. Med min elskoter kommer jag dit jag vill utan att be någon om lov. – Jag har varit ute och åkt varenda dag under hela coronan. Alla gamlingar borde ha en sån. Men då kör de väl ihjäl varandra, haha.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden