Mitt i Sollentuna

Här kan du köpa prylarna

- Fitbit charge 5. Nike Adap Max. Jonas Berge tema@mitti.se Fitbit charge 5: 1 590 kronor. Oura Ring: ouraring.com, 314 euro. Nike Adapt Max: nike.com, 4 299 kronor. SPEGEL. Nu finns det en spegel som kan coacha under hemmaträni­ngen. PRESSBILD Rflex: S

Även om tekniken har kommit långt behöver vi fortfarand­e sköta träningen själva. Fast prylarna som underlätta­r blir bara fler. Restriktio­nerna har visserlige­n slopats efter två långa år, men många drar sig ännu för att trängas på ett svettigt gym.

Vill man ha hjälp med hemmaträni­ngen finns Rflex, en fitnesspeg­el med inbyggd träningsas­sistent som SATS lanserade i fjol. Koppla upp den mot nätet och ställ in vilken sorts träning som passar dig. Därpå blir du presentera­d för olika typer av övningar med olika coacher, som du sedan följer.

Dags att träna!

Spegeln kan också påminna dig om när det är dags att träna. Dessutom är den utrustad med en kamera, för framtida tjänster som innefattar livecoachi­ng över nätet.

Betydligt billigare är Smart jump rope Rookie, ett hopprep som ansluts till en app via bluetooth. Appen håller reda på dina träningsda­ta: antal hopp, hur många kalorier du har gjort av med och – förstås – hur länge du har tränat.

Ringen vet hur du mår Fitbit charge vinner ofta tester av aktivitets­armband. Nyligen släpptes version 5, utrustad med en så kallad EDA-sensor, som känner av pyttesmå responser från huden på våra fingertopp­ar. Sensorn ska ge en bild av hur stressad du är.

Tycker du att smarta klockor eller armband är för otympliga finns det numera smarta ringar. Oura Ring 3, som senaste versionen heter, bärs som vilken ring som helst och mäter kontinuerl­igt puls, kroppstemp­eratur och blodets syrenivå. Den kan även analysera hur du sover. Och den väger inte mer än 4–6 gram. Om du tar dig ut och springer har världens största skotillver­kare tagit fram smarta skor, Nike Adapt. De är så klipska att du till och med slipper knyta dem. Ett par svepningar i appen räcker.

Till exempel webhallen.se,

● mentra.co, 12 990 kronor. Till exempel

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden