Mitt i Sollentuna

Mr Positive tävlar för Sollentuna

- ”MR POSITIVE”. Tomas Stark

SOLLENTUNA

Det blir Tomas Fogelholm, med artistnamn­et ”Mr Positive” som represente­rar Sollentuna i Funkisfest­ivalens semifinal på Nalen den 26–27 april.

– Det blir tredje gången jag får tävla för Sollentuna, säger den 36-årige Häggviksbo­n.

Deltävling­en i Sollentuna avgjordes nyligen på Arena

Satelliten, men utan inbjuden publik på grund av den höga coronasmit­tspridning­en.

– Det blev i all enkelhet i år. Bara vi tävlande plus tekniker och de i juryn var med, säger Tomas Fogelholm.

Egenskrive­n låt

Tio tävlande ställde upp, och det blev alltså ”Mr Positive” som drog det längsta strået med sin låt ”Hemester i stället för semester”.

– Det är en egenskrive­n låt, jag har både skrivit text och komponerat musik. Den handlar om att resa säkert för att undvika smittsprid­ning, säger Tomas Fogelholm.

Under semifinale­rna den 26-27 april ställer han sig på scen på Nalen. Där kommer alla artister att sjunga och uppträda med en orkester, och förhoppnin­gsvis en stor publik.

Men det var nära att inte bli någon deltävling i Sollentuna

alls i år.

– Kultur- och fritid beslutade att ställa in men det tyckte vi på Teater Satelliten­s dagliga verksamhet, där jag arbetar till vardags, var helt oacceptabe­lt och fel mot oss som hade anmält oss. De andra kommunerna har ju kört som vanligt, så vi tog tag i det och fixade det själva. Det räddade Sollentuna­s ära tycker jag, säger Tomas Fogelholm.

 ?? FOTO: GUSTAV EKMAN MELLBIN ?? arrangeras av Funkisgläd­je som är en ideell förening med syfte att bedriva stödjande arbete inom kultur och fritid för personer med funktionsn­edsättning.
år kommer fler kommuner än någonsin att ha med artister i Funkisfest­ivalen.
av de tävlande i semi går vidare till finalen som avgörs på Stockholm Waterfront den 29 augusti.
Tomas Fogelholm efter segern i Funkisfest­ivalens deltävling i Sollentuna.
FOTO: GUSTAV EKMAN MELLBIN arrangeras av Funkisgläd­je som är en ideell förening med syfte att bedriva stödjande arbete inom kultur och fritid för personer med funktionsn­edsättning. år kommer fler kommuner än någonsin att ha med artister i Funkisfest­ivalen. av de tävlande i semi går vidare till finalen som avgörs på Stockholm Waterfront den 29 augusti. Tomas Fogelholm efter segern i Funkisfest­ivalens deltävling i Sollentuna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden