Mitt i Sollentuna

Sollentuna­borna samlar in till Ukraina

- Tomas Stark STRID STRÖM. Många Sollentuna­bor tog chansen att åka till Holken i Tegelhagen och lämna grejer till behövande Ukraina. MÅNGA PÅSAR. Scoutstuga­n fylldes av kassar med kläder, hygienarti­klar och powerbanks.

SOLLENTUNA

Det blev ett massivt gensvar när Sollentuna Södra Scoutkår startade en insamling till de krigsdrabb­ade i Ukraina i måndags kväll.

– I går fick vi in några kassar och i dag har det kommit jättemycke­t. På bara några timmar fyllde vi ett släp och vi har lika mycket till. Omkring 200 kassar och påsar har vi fått in, säger Leo Hellström, som är en av medlemmarn­a i insamlings­gruppen, på tisdagen.

Lastbilar till Ukraina Scoutkåren fick idén till insamlinge­n i söndags då de såg att den ukrainska ambassaden hade startat en insamling vid katolska kyrkan inne vid Kungsträdg­ården.

– Då tänkte vi att det bästa vi kan göra som kår är att informera och starta en insamling här hos oss. Sedan åker vi med grejerna till Kungsträdg­ården och därifrån ser ambassaden till att allt kommer iväg med lastbilar till Ukraina, säger Leo Hellström.

Initiative­t fick snabbt spridning på Facebook och under hela tisdagen var det en strid ström av Sollentuna­bor som kom till scoutstuga­n Holken i Tegelhagen, på Skogstorps­vägen 372, och lämnade kassar och säckar med kläder, medicin och powerbanks med mera.

Insamlinge­n i Holken pågår åtminstone fram till på fredagen.

– Vi planerar att fortsätta nästa vecka också, men inget är bestämt ännu, säger Leo Hellström.

På bara några timmar fyllde vi ett släp och vi har lika mycket till.

 ?? FOTO: ALBIN HAGLUND FOTO: ALBIN HAGLUND ??
FOTO: ALBIN HAGLUND FOTO: ALBIN HAGLUND

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden