Mitt i Sollentuna

Angrep familj på stranden – döms

- STRANDBRÅK. Tomas Stark

SOLLENTUNA

En kvinna i 20-årsåldern har dömts i Attunda tingsrätt för förolämpni­ng och ringa misshandel efter att hon hamnat i bråk med en barnfamilj på en badstrand i Sollentuna.

Det var sommaren 2020 som kvinnan blev irriterad på barnfamilj­en som satt på en filt några meter från hennes. Orsaken var att dottern i familjen kastade brödsmulor till fåglarna, enligt domen.

Kvinnan, som var där med sin pojkvän, blev snabbt aggressiv och skrek rasistiska skällsord och andra förolämpni­ngar.

En kvinna som satt en bit bort reagerade på att paret uppträdde ”väldigt aggressivt” mot föräldrarn­a och gick fram till dem.

Den aggressiva kvinnan slog då till henne i ansiktet, hårt men troligtvis med öppen hand enligt flera vittnen.

En stund senare kom polisen till badplatsen.

Kvinnan åtalades för förolämpni­ng och ringa misshandel, och även för ofredande eftersom hon enligt mamman och pappan kastade vatten på dem under bråket.

Tidigare dömd

Nu har kvinnan, mot sitt nekande, dömts för förolämpni­ng och ringa misshandel. Däremot friades hon från misstanken om ofredande då hon förklarat att hon är fågelrädd och hade kastat vatten för att skrämma bort fåglarna.

Påföljden blev villkorlig dom och 100 dagsböter och då har tingsrätte­n vägt in att kvinnan har dömts åtta gånger tidigare, varav en gällde förolämpni­ng och hets mot folkgrupp.

Därutöver ska kvinnan betala 5000 kronor vardera i skadestånd till mamman och pappan då tingsrätte­n anser att hon utsatt dem för allvarlig kränkning med sina uttalanden som grundade sig på deras etniska ursprung och dessutom framfördes inför deras barn och på en offentlig plats.

 ?? FOTO: PAULINE CEDERBLAD ?? En kvinna som var rädd för fåglar blev aggressiv när en flicka kastade brödsmulor på en badstrand i Sollentuna. Nu har kvinnan dömts i tingsrätte­n.
FOTO: PAULINE CEDERBLAD En kvinna som var rädd för fåglar blev aggressiv när en flicka kastade brödsmulor på en badstrand i Sollentuna. Nu har kvinnan dömts i tingsrätte­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden