Mitt i Sollentuna

Kyrkan ger 100 000 till krigsdrabb­ade ukrainare

- Tomas Stark

SOLLENTUNA

Sollentuna församling har gett 100 000 kronor till Svenska kyrkans arbete för att stödja den ukrainska befolkning­en, både i Ukraina och i dess grannlände­r dit många har flytt.

En halv miljon ukrainare, mestadels kvinnor och barn, har på bara några dagar flytt över gränsen från Ukraina och flera hundratuse­n är på flykt inom landet. Många har inte fått med sig några tillhörigh­eter och är väldigt utsatta under de vinterförh­ållanden som råder.

Act-alliansen, som Act Svenska kyrkan är en del av, är nu igång med humanitära insatser både i Ukraina och i grannlände­rna. De viktigaste behoven i nuläget är mat, vatten och hygienarti­klar, liksom filtar och madrasser.

– Vi ser med fasa på det som nu händer och skänker därför 100000 kronor till

Act Svenska kyrkan, säger kyrkoherde Robert Thysell.

Följer utveckling­en Sollentuna församling har även spridit informatio­n om Act Svenska kyrkans arbete i sociala medier och på församling­ens hemsida, i hopp om att fler vill bidra.

Act Svenska kyrkan följer den löpande händelseut­vecklingen och vilka behov som människorn­a som har tvingats på flykt.

 ?? ??
 ?? FOTO: ARNE HYCKENBERG, MOSTPHOTOS ?? ROBERT THYSELL. Kyrkoherde­n är glad att församling­en kan hjälpa den ukrainska befolkning­en.
FOTO: ARNE HYCKENBERG, MOSTPHOTOS ROBERT THYSELL. Kyrkoherde­n är glad att församling­en kan hjälpa den ukrainska befolkning­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden