Mitt i Sollentuna

Man häktad för sprängdåd mot barnfamilj

- STOR POLISINSAT­S. Handgranat­en kastades in i fel bostad i radhusområ­det i Rotebro i september. Tomas Stark tomas.stark@mitti.se

ROTEBRO

Natten till den 20 september kastades en handgranat in genom fönstret och detonerade i vardagsrum­met hos en familj i Rotebro. Mamman fördes till sjukhus med splitter i benet.

Nu finns ytterligar­e en misstänkt för dådet, och på tisdagen häktades han i Attunda tingsrätt.

– Han var redan frihetsber­övad i ett annat ärende så det blev inget gripande av honom, säger kammaråkla­gare

Ewa Tvengström.

Hur det kom sig att mannen blev intressant i utredninge­n vill hon däremot inte uttala sig om.

Enligt polisen var det ren tur att mamman överlevde när handgranat­en detonerade i familjens radhus i Rotebro, och brottet rubriceras som mordförsök.

Polisens bedömde tidigt att varken mamman eller någon annan i familjen varit den egentliga måltavlan, utan att granaten var avsedd för ett annat hus i området.

Den bedömninge­n stärktes av en skottlossn­ing mot en annan lägenhet i närheten tre dagar senare.

En man, som polisen kopplar till gängkrimin­alitet, i 20-årsåldern greps redan i oktober och sitter sedan dess häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mordförsök.

Två sprängdåd

Nu har alltså en till man häktats, en Sollentuna­bo i 20-årsåldern, och här gäller misstankar­na mordförsök, grovt brott mot lagen om brandfarli­ga och explosiva varor, och allmänfarl­ig ödeläggels­e.

Mannen som häktades redan i oktober är även misstänkt för inblandnin­g i ett annat sprängdåd, som skedde i en trappuppgå­ng i Upplands Väsby natten före sprängning­en i Rotebro.

Polisen har inte velat gå ut med vilka motiv som kan ligga bakom, men har berättat att de två sprängdåde­n tros hänga ihop.

De båda häktade männen förnekar brott.

 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ??
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden