Mitt i Sollentuna

Vi vill kunna träna löpning även på vintern

- Spring i benen

Det är vår i luften i Stockholm. Solen lyser, gator och torg ligger snöfria och ute i spenaten är det i stort sett barmark.

Men Kung Bore håller fortfarand­e löparbanor­na i ett järngrepp. Där på skuggsidor­na ligger isen tjock och Gumman Tö går långsamt fram. Är inte det lite slöseri med idrottsyta?

Hur svårt skulle det vara att ta bort den lilla mängd snö som kommer under ett år i Stockholm?

Det har snöat typ tre gånger den här vintern, så på lika många arbetsinsa­tser hade vi löpare haft ett vettigt ställe att springa på i stället för att tvingas nöta asfalt och trängas med andra trafikante­r på vägar, cykelbanor och trottoarer.

När det är vinter och ren snö går det lättare att springa på gång/ cykelvägar i våra naturområd­en men i den här halkan som har hållit Stockholm som gisslan ett tag nu är det helt hopplöst.

Motionsspå­ren består av ren blankis och den går det inte att göra så mycket åt.

Men jag föreslår att till nästa vinter försöka hålla några löparbanor snöfria. Några kanske tycker om att åka längdskido­r där när det finns snö, men eftersom det ändå inte spåras med maskin eller sprutas konstsnö så går det ju lika bra att skida på gärdena eller ute i skogen.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden