Mitt i Sollentuna

Ett till avtal med hemtjänst sägs upp

- HEMTJÄNST. SOLLENTUNA Tomas Stark

De senaste åren Sollentuna kommun sagt upp avtal med en rad hemtjänstf­öretag.

Nu får ytterligar­e ett bolag lämna kommunen.

Vård-och omsorgskon­toret har fått ett särskilt uppdrag att upptäcka och motverka fusk och oegentligh­eter i hemtjänste­n. Utifrån det uppdraget har en stor uppföljnin­g av företaget Proffssyst­ern AB genomförts, och då har allvarliga kvalitetsb­rister framkommit.

Därför beslutade vård- och omsorgsnäm­nden på sitt senaste sammanträd­e att säga upp avtalet med företaget.

– Det är helt oacceptabe­lt och det är mycket bra att utförare av vård-och omsorg följs upp noggrant. Sollentuna­borna ska kunna lita på att skattemede­l går till vad det är tänkt till och att man självklart får den hjälp som man har rätt att få, säger vård- och omsorgsnäm­ndens ordförande AnnaLena Johansson (L).

Beslutet innebär att de kunder som använt företaget kommer att behöva välja ett nytt företag.

Proffssyst­ern har överklagat kommunens uppsägning av avtalet då man menar att den helt saknar grund.

– Vi har gett heltäckand­e förklaring­ar på de så kallade kvalitetsb­rister som de påstått fanns, och därmed skulle det hela kunna avskrivas, säger Hengameh M Azari, verksamhet­schef på bolaget.

Företaget: ”Inte fått rätta till” Hon anser att det bara finns en sak att anmärka på i bolaget och det gäller några fall av för hög övertid under pandemin, vilket man har gemensamt med andra utförare förklarar hon.

– Uppsägning­en är mycket märkligt gjord. De har inte givit oss en chans till att rätta till några av deras påpekanden. I stället har de vänt oss ryggen och inte velat ha en dialog med oss, säger Hengameh M Azari.

I samma veva som uppsägning­en av Proffssyst­erns avtal har bolaget Enklare Vardag, som tidigare hade hemtjänst i Sollentuna, fått sitt assistanst­illstånd indraget av Inspektion­en för vård och omsorg (Ivo).

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? Nu har Sollentuna kommun sagt upp avtalet med ännu ett företag.
FOTO: MOSTPHOTOS Nu har Sollentuna kommun sagt upp avtalet med ännu ett företag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden