Mitt i Sollentuna

Balkonger – ett lyft i Helenelund

- HELENELUND NÖJD. Tomas Stark

Slitna små balkonger och en känsla av ”Östberling­hetto”.

Så beskrevs husen på Pilvägen 24–26 för ett drygt år sedan av bostadsrät­tsförening­ens ordförande Thomas Sehlan.

Nu har huslängorn­a i Helenelund genomgått en smärre förvandlin­g.

– Det är både finare fasader och större balkonger, säger Claire Levin som också sitter i styrelsen i Brf Härden 17.

Hon och sonen Noah och familjens hund Teddy befinner sig på den lilla innergårde­n mellan låghuset och höghuset.

– Ja, vi har fått tillbaka gården, det är också skönt. Allt är inte helt klart ännu, men jag är positiv, säger Claire Levin.

En som inte är bara ”positiv” utan snarare superentus­iastisk, är Thomas Sehlan.

– Alla medlemmarn­a är supernöjda. Vi har fått nästan 17 kvadratmet­er stora balkonger, och inglasade dessutom! säger han.

Det var Thomas Sehlan som för några år sedan kläckte idén att se om de gamla balkongern­a i dåligt skick kunde rivas och ge plats för nya, dubbelt så stora. På kuppen skulle de 120 lägenheter­na och fasaderna få ett ansiktslyf­t och ”miljonprog­ramskänsla­n” trollas bort.

Man fick bygglov och i slutet av 2020 började arbetet med att riva de gamla balkongern­a genom att såga ner dem styckvis.

– I somras var det låga huset klart och precis före jul även det höga. Lite småfix är kvar, men projektet har gått bra på det stora hela. Det ser ut som nya hus – och det var det vi ville! säger Thomas Sehlan.

 ?? FOTO: TOMAS STARK ?? Claire Levin med sonen Noah och familjens hund Teddy på den lilla innergårde­n mellan låghuset och höghuset.
FOTO: TOMAS STARK Claire Levin med sonen Noah och familjens hund Teddy på den lilla innergårde­n mellan låghuset och höghuset.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden