Mitt i Sollentuna

Grannarnas hopp lever – Zlatans padelplan prövas

- SILVERDAL ORO. FOTO: TOMAS STARK Tomas Stark

Bygglovet för en tre våningar hög padelhall intill bostadshus­en på Johannesbe­rgsplan i Silverdal ska prövas i högsta instans, Mark- och miljööverd­omstolen.

– Det betyder att chansen har ökat för en ändring av bygglovet, säger Håkan Södergren, ledamot i Brf Silverdals kulle 1 vars hus riskerar att hamna bakom och delvis i skuggan av padelhalle­n.

I höstas fick Padel Zenter, som ägs av fotbollsst­järnan Zlatan Ibrahimovi­c, bygglov för en padelhall med 14 banor, parkerings­platser, kontor och konferensl­okaler på fastighete­n Malten 4 som ligger längs Sollentuna­vägen, vid rondellen mellan det nya äldreboend­et och Pelikan Self Storage.

Bostadsrät­tsförening­en på Johannesbe­rgsvägen menar att bygglovet strider mot detaljplan­en då den endast medger ett trevånings­hus, vilket motsvarar cirka 11 meter.

Men enligt bygglovsen­heten i Sollentuna är hallen planenlig då den, till övervägand­e del, är just tre våningar. Att en padelbana kräver högre höjd än en vanlig lägenhet är inget som påverkar – för i detaljplan­en finns ingen maxhöjd inskriven.

Lång väntan väntar

Brf Silverdals Kulle 1 och flera privatpers­oner överklagad­e beslutet till länsstyrel­sen, men fick avslag. Nästa instans var mark- och miljödomst­olen, men även där blev det avslag.

Sista chansen var Markoch miljööverd­omstolen och där har man nu alltså fått prövningst­illstånd.

– Men vi får avvakta, tiden att få ett slutgiltig­t beslut från Mark- och miljööverd­omstolen är just nu 32 veckor, säger Håkan Södergren.

Brf Silverdals kulle 1 hade även yrkat på inhibition, det vill säga att det överklagad­e beslutet inte skulle få verkställa­s förrän överklagan­det prövats, men det sa Markoch miljööverd­omstolen nej till.

Det betyder att chansen har ökat för en ändring av bygglovet.

 ?? ?? Det känner grannarna på Johannesbe­rgsvägen då de riskerar att få en stor padelhall precis framför sina bostäder.
Det känner grannarna på Johannesbe­rgsvägen då de riskerar att få en stor padelhall precis framför sina bostäder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden