Mitt i Sollentuna

Firar 40 år med jubileumsu­tställning

- SOLLENTUNA Tomas Stark YVONNE HENRIKSSON.

Efter pandemin har Överbygrup­pen nu kunnat återgå till ordinarie verksamhet – och det lagom till att konstfören­ingen på Överby gård firar sitt 40-årsjubileu­m.

– De senaste åren har vi haft öppet med försiktigh­et, släppt in folk i omgångar och inte haft något kafé. Men nu är det full fart – i lördags hade vi 85 besökare här! säger Yvonne Henriksson, en av fyra i utställnin­gsgruppen som har jobbat med att hänga jubileumsu­tställning­en.

Den 2 april var det vernissage och utställnin­gen, som är både traditions­enlig vårsalong och speciell 40-årsutställ­ning, pågår till den 24 april.

– Vi har alltid våra utställnin­gar i tre helger och nu har vi stängt i påskhelgen, säger Yvonne Henriksson.

Det är en samlingsut­ställning där alla 20 medlemmar i Överbygrup­pen medverkar med tre konstverk var.

– Så det är väldigt blandat – måleri, foto, skulptur, textil, smide och trä, säger Kerstin Sabel som också ingår i utställnin­gsgruppen.

Kafét är öppet som vanligt igen, med hembakat, liksom Överbygrup­pens butik.

– Vi hoppas komma igång med mer och mer grejer. Tidigare har vi haft barnverksa­mhet under loven, kroki, trädgårdsk­onst, kransbinde­ri, stick-kafé och målarkurse­r, säger Kerstin Sabel.

Sex av konstnärer­na i Överbygrup­pen har även sina ateljéer i huset i Överby. Dem kan man besöka under konstronda­n som i år arrangeras 24–25 september.

 ?? FOTO: ÖVERBYGRUP­PEN ?? En av Överbygrup­pens 20 medlemmar i dag, och dessutom med i utställnin­gsgruppen som har hängt jubileumsu­tställning­en.
FOTO: ÖVERBYGRUP­PEN En av Överbygrup­pens 20 medlemmar i dag, och dessutom med i utställnin­gsgruppen som har hängt jubileumsu­tställning­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden