Mitt i Sollentuna

Kul när någon tänker fritt i tunnelbana­n

- Okonventio­nell humanist

För ett tag sen satt jag på tunnelbana­n på väg in till Stockholms city på gröna linjen. Där hittade jag en bok. På omslaget satt en post it-lapp (som i sin tur hölls på plats med en gummisnodd), där det stod ungefär ”bortskänke­s, ta för dig”.

I boken fanns ett klistermär­ke och ett maskinskri­vet meddelande, som förklarade att detta var en så kallad ”hittebok”.

För det första – tusen tack till dig som gör detta! Det är ett kul och kreativt sätt att återanvänd­a böcker. Det ger oss andra förströels­e, men det är också kul att se att det finns folk som vågar tänka utanför lådan!

För det andra. Jag kommer osökt att tänka på boken ”Skicka vidare” av Catherine Ryan Hyde, som handlar om en pojke som utför goda gärningar, men i stället för att begära något

I boken fanns ett klistermär­ke och ett maskinskri­vet meddelande.

tillbaka har han som enda ”krav” att vederböran­de skickar en god gärning vidare till tre andra personer, som gör samma sak.

Med denna insändare vill jag egentligen uppmuntra till fler liknande handlingar. Det svenska folket är som bekant kända för sitt ”inrutade” och helt ärligt rätt så trångsynta sätt att resonera och bete sig. Detta är dock ett okonventio­nellt men väldigt roligt sätt att sprida något gott bland sina medmännisk­or.

Våga tänka fritt, våga tänka annorlunda!

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden