Mitt i Sollentuna

Man stal elsparkcyk­el från 10-årigt barn

- ATTUNDA TINGSRÄTT. Tomas Stark tomas.stark@mitti.se

En Sollentuna­bo i 20-årsåldern har dömts till fängelse för olaga hot och grov stöld efter att han tog en elsparkcyk­el från ett 10-årigt barn som var på väg till sin skola i Järva.

Det var i september i fjol som mannen ropade på barnet och ville låna elsparkcyk­eln. 10-åringen blev rädd och mannen tog elsparkcyk­eln och åkte iväg, enligt domen.

När barnet kom till skolan var hen ledsen och upprörd, och barnets pappa kom dit för att hämta hem barnet.

På vägen hem såg de gärningsma­nnen, med sparkcykel­n, och pappan konfronter­ade honom. Det slutade med att mannen från Sollentuna tog upp två knivar och hotade pappan.

Åtta månaders fängelse

Mannen förnekade brott, men nu har han alltså dömts för grov stöld, och för olaga hot. Han dömdes även för flera narkotikab­rott då han tidigare hade gripits med cannabis på sig på olika platser i Sollentuna.

Påföljden blev åtta månaders fängelse. Mannen är dömd för 13 olika brott sedan tidigare.

Så sent som i juni i fjol dömdes han för bland annat grov misshandel, olaga hot och narkotikab­rott. Då fick han fängelse i två år och sex månader, men det straffet började han avtjäna först i oktober.

Utöver fängelsest­raffet ska den dömde betala skadestånd, 5000 kronor till barnet och 8 500 kronor till pappan.

 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? Här dömdes mannen från Sollentuna, bland annat för att ha stulit en elsparkcyk­el från en 10-åring.
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN Här dömdes mannen från Sollentuna, bland annat för att ha stulit en elsparkcyk­el från en 10-åring.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden