Mitt i Sollentuna

Jag är rädd för att kriget kommer till Sverige

- Wille 7 år

När jag känner mig rädd för kriget så gör det ont i hela kroppen, så jag kan inte sova, utan sover på lektionern­a på dagen i skolan. Jag är rädd för att kriget ska komma hit till Sverige, eftersom alla flyr hit och att de ska komma efter de som flyr. Då kanske de dödar min familj och jag är den som är kvar. Jag tror att den onde kungen vill ta över alla länder och hela jordklotet för att bli mäktig.

Jag skulle vilja att vi skyddar oss ordentligt med murar, laser, knivar och soldater. Det måste vara väldigt synd om de som flyr hit och lämnar sitt land och lämnar sina saker. Det gjorde ont i mitt hjärta och det kändes som att jag skulle explodera för att jag var så rädd. Jag kunde nästan inte andas.

Istället för att kriga ska man säga förlåt till de länder som man krigat med. Då kommer alla sluta kriga så att allt kommer att ordna sig. Man ska ge allt man har, stå emot och säga ”nu räcker det”. De ska säga ”nej, vi vill inte vara med”. När jag blir rädd och ledsen vill jag bara springa och säga det till pappa.

Jag gråter för att jag vill ha pappa, för att han är bäst på sådana här attackerie­r. Han är soldat och jag måste lämna honom om det blir krig. Det är jag rädd för.

 ?? ?? KRIG. framkallar rädsla hos skribenten
KRIG. framkallar rädsla hos skribenten

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden