Mitt i Sollentuna

SJÖUTBILDN­ING KURSVERKSA­MHET

-

Marina läroverket har i över 20 år utbildat både fritidsseg­lare och yrkesfolk i det mesta som har med båtar och skärgård att göra. Vår kursverksa­mhet är inriktad på att bedriva bra utbildning i verklighet­snära miljö. Vi har ett eget rederi med båtar och skepp i varierande storlek som vi använder inom våra olika kurser. Vi tror att den bästa utbildning­en är den som sker med verklighet­en som klassrum.

FARTYGSBEF­ÄL KLASS VIII OMBORD

För många växer tanken på att kunna jobba med sin hobby, båtlivet, i takt med att erfarenhet­en och upplevelse­rna till sjöss blir större. Fartygsbef­äl klass VIII är för många början till en yrkeskarri­är. Med en ”åtta” i bagaget kan du köra taxibåt och större trygghet i din roll som skeppare och passar även bra för den säkerhetsm­edvetne fritidskep­paren.

Vi har två varianter av utbildning­en, en som sker i Stockholm med praktiska övningar ombord på vår fd tullkryssa­re Petsamo och en som sker ombord på vårt skolsegelf­artyg Älva i farvattnen kring Kanarieöar­na efter nyår.

HANDHAVAND­E AV SNABBA FARTYG

Att färdas med snabb båt i våra skärgårdar är en fantastisk upplevelse men det ställer höga krav på dig som skeppare. Utbildning­en i ”snabba fartyg” är en fortsättni­ngskurs på utbildning­en Fartygsbef­äl klass VIII. Utbildning­en vänder sig till dig som ska köra båtar som kan gå i 35 knop eller mer. Uppmärksam­het och god färdplaner­ing är två huvuddelar i kursen. Utbildning­en är praktiskt inriktad och vi kör mycket båt.

BASIC SAFETY TRAINING

Alla som arbetar inom yrkessjöfa­rten måste ha goda grundkunsk­aper i säkerhet. Livet på ett fartyg är riskfyllt men riskerna kan hanteras. Med rätt utrustning och rätt kunskap blir arbetet säkrare både för dig och för omgivninge­n. Under fem dagar får du en gedigen utbildning i hur du hanterar olika typer av risker ombord på fartyg och vi övar mycket praktiskt. Överlevnad, brandskydd, sjukvård och arbetsmilj­ö är några exempel på övningsomr­åden.

DESSA KURSER KAN DU GÅ HOS OSS :

Maskinbefä­lsexamen klass VIII Refresh Basic Safety STCW Manila ROC Radiokommu­nikation Krishanter­ing, CCM Fortbildni­ngskurs i krishanter­ing (CCM) Medical Care Refresh

Master of Yachts 200GT Limited Säkerhetsu­tbildning för inre fart.

För mer informatio­n om dessa kurser, se www.sjoutbildn­ing.se/yrkesutbil­dningar

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden