Mitt i Sollentuna

Artist blev arg på elsparkcyk­lar – slog man hårt

- SOLLENTUNA MANNEN IDENTIFIER­ADES. Tomas Stark tomas.stark@mitti.se

En känd artist bosatt i Sollentuna har dömts för misshandel.

Det var en kväll i juli i fjol som mannen slog en annan man i ansiktet på en uteserveri­ng i Vasastan.

Det hela orsakades enligt domen av att artisten, som har flera hundratuse­n lyssnare i månaden på Spotify, snubblade på en elsparkcyk­el precis utanför uteserveri­ngen.

Artisten har berättat i förhör att han redan var på dåligt humör och att han nu blev ännu argare och började sparka på flera parkerade elsparkcyk­lar. I nästa sekund tyckte han att ett sällskap på serveringe­n ”hånflinade och nästan skrattade” åt honom.

Enligt artisten själv gick han då fram och gav en av männen i sällskapet en knuff. Men enligt flera vittnen handlade det i stället om ett hårt slag i ansiktet.

Slaget kom helt utan förvarning enligt domen, och mannen som blev slagen fick ont och började snart känna sig ”groggy och illamående”.

Senare åkte mannen till akuten på grund av misstänkt hjärnskakn­ing och han hade känningar i nacken och käken i några dagar efter händelsen.

Dömd mot sitt nekande Artisten försvann iväg i tumultet som uppstod, men han kunde senare identifier­as och åtalas.

Nu har domen fallit och tingsrätte­n anser att artistens version i flera delar framstår som ”svävande, spekulativ och delvis motsägelse­full”. Han döms därför, mot sitt nekande, för misshandel.

Straffvärd­et för misshandel­n är en månads fängelse, anser tingsrätte­n, men då det enligt frivården inte finns någon särskilt hög risk för återfall i brott fick artisten i stället villkorlig dom med 50 timmars samhällstj­änst.

Han ska även betala 6 700 kronor i skadestånd till den misshandla­de mannen.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? Polisen fick tag på den misstänkte och nu dömde gärningsma­nnen efter händelsen i Vasastan.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN Polisen fick tag på den misstänkte och nu dömde gärningsma­nnen efter händelsen i Vasastan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden