Mitt i Sollentuna

Man ska vara frisk för att klara att vara sjuk

- Ännu inte hjärtlös

Före jul hamnade jag på sjukhus och då upptäckte de att jag kanske hade hjärtflimm­er. Har i och för sig märkt att det skramlade lite i bröstet. Åter hemma, kontakt med vårdcentra­l. EKG och remiss till långtids-EKG.

Tiden gick och ingen kallelse dök upp. När två månader hade gått så kollade jag om vårdcentra­len hade glömt att sända remissen. Nej, den hade sänts iväg. Ringde hjärtklini­ken, och fick beskedet att de hade lång kö och de betade av den. Kötid okänd. Ringde då vårdcentra­len och undrade om det inte fanns andra hjärtklini­ker som också utförde långtidsEK­G. Jodå, det fanns det och en remiss sändes dit. Efter ett par veckor så dök det upp svar från bägge klinikerna! Gick till den som hade fått remissen först för ett långtids-EKG. Och nu tickar veckorna på i väntan på svar…

Jag undrar vad vårdcentra­lerna har för incitament för att välja klinik. Den som ligger först enligt alfabetisk ordning kanske? Varför inte välja den med kortast kötid (ett litet förslag)? Man måste nog var rätt så frisk för att klara av att vara sjuk.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ??
FOTO: MOSTPHOTOS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden