Mitt i Sollentuna

Hemester i stan bra – men rivieran bäst

-

D et luktar lite sött, det blåser, luften är varm och fuktig. Jag tar de sista stegen ut från spårvagnen och sätter foten på kullersten­en i den nya staden.

Då vet jag – det är kört.

Efter flera år av semestrand­e i stugor vid kusten, tältnätter i Stockholms skärgård och ett par turer till länets spa- och konferensa­nläggninga­r trodde jag att jag fått mersmak. För hemestrand­et alltså.

Jag stegar vidare in i myllret på de trånga gränderna i Vieille ville. ”Bonjour, mademoisel­le” säger handlarna, merci säger jag när en fransman räcker över bägaren med gelato, kokosoch mangosmak har jag valt. Det är kört.

Samtidigt var ju förra sommaren kanske den bästa någonsin. Knappt något planerande, jag tog dagen som den kom och jag slapp omständlig­a resor och obegriplig­a hotellsajt­er.

Plötsligt tar de vackra fasaderna slut och med staden i ryggen blickar jag ut över det azurblå havet. Okej, det är kört.

Hörde jag Nordens Venedig?

Jag kommer inte stanna på hemmaplan varje semester. Känslan av att det inte gör någonting alls att ge upp utlandsres­or till vackra stränder och städer, och de miljödålig­a flygresor de kan innebära, är som bortblåst efter några dagar, eller helt ärligt de första timmarna, i Nice. Men visst önskar jag fler miljövänli­ga alternativ. Så i sommar håller jag mig ändå på hemmaplan. Efter ett år längtar jag trots allt till årstiden då Stockholm gör sig bäst – sommaren! Hörde jag Nordens Venedig?

 ?? Prata med mig! matilda.klar @mitti.se ?? Redaktör
Prata med mig! matilda.klar @mitti.se Redaktör

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden