Mitt i Sollentuna

Ta vara på årstiden

-

I takt med att vi går mot ljusare tider blir vi fler som rör oss utomhus. Det är positivt att många lockas till uteliv, after work och picknik i parken. Men ju fler som samlas på platser utomhus desto mer ökar risken att bli utsatt för brott. Trygghet skapar vi tillsamman­s och här kan alla bidra. Polisen har ansvar för att upprätthål­la lag och ordning och agera kraftfullt när någon bryter mot lagen. Därutöver kan var och en av oss bidra till att brott inte sker i första taget, genom olika typer av brottsföre­byggande arbete.

I Sollentuna finns grupper som engagerar sig i nattvandri­ng. Både ungdomar och engagerade vuxna konstatera­r att nattvandri­ng gör skillnad för tryggheten. Det har över tid varit svårt att få vuxna att nattvandra men på senare tid har trenden vänt. Ett exempel är Farsor och morsor i Sollentuna som arbetar strukturer­at med att schemalägg­a nattvandri­ngar alla fredag- och lördagkväl­lar. Jag har fått förmånen att följa med på flera nattvandri­ngar. Det är både trevligt och spännande att träffa ”unga på stan”. Framförall­t slås jag av att de unga tycker det är kul att träffa nattvandra­re och är nyfikna på vilka vi är.

Syftet med nattvandri­ng är att det ska finnas vuxna förebilder, medmänskli­gt stöd och social trygghet bland unga på kvällar och nätter. Nattvandra­rnas närvaro förebygger skadegörel­se, våld och drogmissbr­uk men ersätter inte polisen, fritidsper­sonal eller sociala fältarbeta­re. Apropå stora sammankoms­ter kan vi på nytt se fram emot kommunens traditione­lla nationalda­gsfirande i Edsbergspa­rken. Kom förbi hela familjen, köp glass och njut av mångsidig underhålln­ing från stora scenen.

Snart kommer sommarvärm­en med stora steg. Inför badsäsonge­n inspektera­r dykare våra badplatser för en säker säsong. För den som vill röra sig ute i naturen rekommende­ras att söka upp några av kommunens 2 000 fornlämnin­gar. Det är inte bara i modern tid som tillväxt skapas i Sollentuna. Hit har människor flyttat, odlat marken och utbytt varor och tjänster i över 3 500 år. Den

traditione­n ska vi upprätthål­la!

Kommunstyr­elsens ordförande

 ?? ?? Henrik Thunes (M)
Henrik Thunes (M)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden