Mitt i Sollentuna

Fans betalar klottrares böter

- SOLLENTUNA DÖMD FÖR SKADEGÖREL­SE. Tomas Stark

Nyligen dömdes en Sollentuna­bo, bland annat för att ha målat ”Djurgården­sIF2019” på ett pendeltåg. Nu samlar Djurgårdss­upportrar in pengar för att betala mannens skadestånd.

Sollentuna­bon har dömts till ett och ett halvt års fängelse och 908 455 kronor i skadestånd för skadegörel­se i kollektivt­rafiken.

Nu har en djurgårdss­upporter startat en insamling till den dömde, via Twitter. Många djurgårdar­e har redan swishat, men även några AIK:are och hammarbyar­e som sympatiser­ar med supporterk­ulturen i stort och/eller mannen.

Det var flera män som åtalades för flera år av systematis­k skadegörel­se på pendeltåg, t-bana, stationer och andra anläggning­ar i kollektivt­rafiken över hela länet.

Förra veckan föll domen och strängast straff fick Sollentuna­bon som stod åtalad för 51 fall av skadegörel­se.

20 000 redan insamlade

En av åtalspunkt­erna gällde det så kallade Djurgården­2019-tåget.

Enligt initiativt­agaren till insamlinge­n är 88 000 kronor av böterna för Djurgårdst­åget, och det är i första hand dem insamlinge­n gäller.

Han skriver också att den dömde Sollentuna­bon har godkänt att insamlinge­n startas, och att allt kommer att redovisas.

Redan sent på torsdagskv­ällen hade cirka 20000 kronor kommit in via Swish.

Domen överklagas Sollentuna­bons advokat Malin Rådström förklarar att hon kommer att överklaga domen.

– Givetvis. Min klient förnekar brott, säger hon.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? Mannen från Sollentuna fick strängast straff av de som stod åtalade för flera år av skadegörel­se på framför allt SL:s tåg. Genrebild.
FOTO: MOSTPHOTOS Mannen från Sollentuna fick strängast straff av de som stod åtalade för flera år av skadegörel­se på framför allt SL:s tåg. Genrebild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden