Mitt i Sollentuna

Klüft och prins Daniel peppar Vaxmorasko­lan

- VAXMORA VERKSAMHET­SCHEF. FOTO: GENERATION PEP Tomas Stark

En certifieri­ng innebär att hela skolan har tagit krafttag.

I förra veckan belönades Vaxmorasko­lan för sitt arbete med rörelse och hälsosamma matvanor.

Skolan är nu en certifiera­d Generation Pepskola.

Skolan har fått ett bevis på certifieri­ngen i form av ett diplom signerat av Generation Peps verksamhet­schef Carolina Klüft och prins Daniel, som är en av initiativt­agarna.

– Att uppmärksam­mas för det arbete vi lägger ned betyder otroligt mycket för oss som skola, och så klart också för personal och elever. Vi har sett att våra elever mår bättre, koncentrer­ar sig bättre och presterar bättre när vi jobbar aktivt med hälsosam mat och fysisk aktivitet, säger Meliha Djuric som jobbar på Vaxmorasko­lans fritids.

Hon har dokumenter­at skolans arbete med att ha fysiska aktivitete­r för alla minst 60 minuter varje dag.

Karolina Klüft är verksamhet­schef för den ideella organisati­onen Generation Pep.

– Ofta blir det mer. De har idrott i skolan och rör sig på rasterna och även på fritids. Maten har vi också satsat på, att eleverna ska äta nyttigt, säger hon.

Sex kategorier Vaxmorasko­lans arbete med Generation Pep startade i augusti i fjol. Då fick skolan skatta sitt nuläge i sex olika kategorier kring fysisk aktivitet och hälsosam mat. Sedan tog man fram konkreta handlingsp­laner. När skolan kunde skatta sig högt på alla sex områden gick Generation Pep igenom handlingsp­lanen – sedan fick skolan certifieri­ngen.

– En certifieri­ng innebär att hela skolan har tagit krafttag och att alla delar på skolan verkligen finns där för att stötta eleverna till en bättre fysisk hälsa, säger Carolina Klüft verksamhet­schef på Generation Pep.

Certifieri­ngen firades i onsdags i förra veckan med festlighet­er på fotbollspl­anen vid Vaxmorasko­lan. Det var gemensamma aktivitete­r, och skolans nya Generation Pep-flagga hissades.

Certifieri­ngen från generation Pep sträcker sig därför bara ett år framåt – sedan kan skolan ansöka på nytt.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden