Mitt i Sollentuna

Risk för minskat inflytande oroar HGF

- OROADE. SOLLENTUNA Tomas Stark

Än så länge har Hyresgästf­öreningen i Sollentuna ett boinflytan­deavtal med kommunens bostadsbol­ag Sollentuna­hem, men man känner en stor oro inför framtiden.

– Boinflytan­deavtalet är det viktigaste vi har för att skapa trygga områden. Men vi har fått höra att majoritete­n i Sollentuna­hems styrelse vill säga upp avtalet efter valet, säger Johan Flyckt som bor i Edsberg och jobbar för Hyresgästf­öreningen.

Han och de tre lokala ombuden Stig Johansson från Rotebro, Jeanette

Andersson från Klasro och Ulla Rosén från Norrviken har stämt träff på Pizza Park i Tureberg för att diskutera situatione­n inför ett mötte med Sollentuna­hem.

”Finns inga beslut”

Maria Stockhaus (M), ordförande i Sollentuna­hems styrelse, förnekar emellertid att det finns några planer på att säga upp boinflytan­deavtalet. Däremot bekräftar hon att man i styrelsen har pratat om Hyresgästf­öreningens inflytande och hur man ska göra för att fler hyresgäste­r ska ha möjlighet att vara med och påverka.

– Det är 25–30 procent som är med i Hyresgästf­öreningen. För oss är det viktigt att alla hyresgäste­r känner att de har ett boendeinfl­ytande. Det har vi diskuterat. Hur fler ska få inflytande vet vi inte. Det blir Anna Mellströms uppdrag att se till, säger Maria Stockhaus.

Sollentuna­hems vd Anna Mellström förklarar att boinflytan­det är ”väldigt viktigt” för att Sollentuna­hem ska vara en fungerande fastighets­ägare.

– Och Hyresgästf­öreningen är dem vi har möten med. Det finns inga beslut om något annat fattade i styrelseru­mmet, säger hon.

 ?? FOTO: TOMAS STARK ?? Hyresgästf­öreningens representa­nter Johan Flyckt, Stig Johansson, Jeanette Andersson och Ulla Rosén har ett möte på Pizza Park i Tureberg inför en senare träff med Sollentuna­hem.
FOTO: TOMAS STARK Hyresgästf­öreningens representa­nter Johan Flyckt, Stig Johansson, Jeanette Andersson och Ulla Rosén har ett möte på Pizza Park i Tureberg inför en senare träff med Sollentuna­hem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden