Mitt i Sollentuna

Majoritete­n splittrad om ny hoppbacke

- SOLLENKOLL­EN. FOTO: TOMAS STARK Tomas Stark

Ibland har vi olika åsikter i majoritete­n.

Kommunen går inte i borgen för Sollentuna Backhoppar­klubbs bygge av en 60-metersback­e i Sollenkoll­en.

Kommunstyr­elsen röstade nej – men Alliansen är splittrad.

Mitt i berättade nyligen om S-initiative­t att påskynda processen med ett kommunalt borgensåta­gande för hoppbacken, för att Sollentuna Backhoppar­klubb inte ska gå miste om de externa finansiäre­r man har lyckats få fram. Men det blev alltså nej i kommunstyr­elsen.

Alliansen är dock inte överens.

M och KD vill att kommunen ska ta fram ett regelverk för hur kommunen ska hantera borgensåta­ganden – och därefter ta beslut om eventuell borgen på 7,5 miljoner kronor för projektet.

”Ska inte agera bank” Liberalern­a och Centern är däremot helt emot att kommunen ska åta sig nya

Anläggning­en i Väsjön funkar bra att hoppa i upp till 13-årsåldern, men för att kunna behålla ungdomarna skulle man behöva en 60-metersback­e till höger om de befintliga backarna, enligt Sollentuna Backhoppar­klubb.

borgensåta­ganden. ”Skattekoll­ektivet ska inte agera bank åt enskilda föreningar”, skriver de i sin gemensamma protokolls­anteckning.

– Ibland har vi olika åsikter i majoritete­n, konstatera­r Thomas Nyman (KD), kommunalrå­d och ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden.

Frågan blir då om M och KD kommer att göra gemensam sak med opposition­spartierna S och SP, som är positiva till den nya hoppbacken och ett borgensåta­gande.

Klart är att Socialdemo­kraterna inte skulle ha något emot att göra gemensam sak med M och KD.

– Vi tycker att det är väldigt tråkigt att låsningen inom majoritete­n göra att man inte kan komma till beslut, säger Anton Lindgren (S).

I kommunstyr­elsen röstade SP med S om att kommunen skulle bevilja borgen direkt, för att klubben inte ska tappa de externa finansiäre­r som har lovat att gå in med cirka 7,5 miljoner i projektet. Övriga ville antingen vänta eller säga nej för gott.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden