Mitt i Sollentuna

Lindgren (S): ”Så här får det inte gå till”

- Tomas Stark tomas.stark@mitti.se 08-550 551 24

Socialdemo­kraterna riktar hård kritik mot den politiska majoritete­n efter att Möjlighete­rnas plats tvingas stänga ner sin ungdomsver­ksamhet på grund av försenade besked om finansieri­ng från kommunen.

TUREBERG

– Så här får det inte gå till, detta verkar helt ha fastnat i kommunbyrå­kratin. Styret måste svara på vad som hänt och få ordning på processen omedelbart, säger opposition­srådet Anton Lindgren (S).

S har tidigare lagt förslag om att kommunen ska bekosta verksamhet­en, men har ännu inte fått gehör från de styrande partierna M, L, C och KD.

Borde utökas istället

Nu har Anton Lindgren väckt en interpella­tion om saken, och när den tas upp i kommunfull­mäktige den 23 mars hoppas han få svar på om majoritete­n tänker låta föreningen Möjlighete­rnas plats gå i graven.

Han menar att verksamhet­en spelar en nyckelroll för att bryta segregatio­nen och öka tryggheten i kommunen.

– Verksamhet­en borde utökas, inte läggas ner, säger Anton Lindgren.

Fortsatt dialog

Kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande Thomas Nyman (KD) förklarar att även majoritete­n är positiv till Möjlighete­rnas plats, och att man fortfarand­e har en pågående dialog om finansieri­ngen.

– Vi vill få till en långsiktig lösning. Hittills har det varit lite lappa och laga. Deras verksamhet spänner egentligen över många nämnder, men vi i kultur och fritid tar gärna ledarflagg­an och jag ser fram emot att besvara Anton Lindgrens frågor på nästa fullmäktig­e, säger han.

Varför har det tagit så lång tid?

– Jag har inget bra svar på varför. Det finns i alla fall politisk enighet om att få till det. Något exakt datum vill jag inte säga, men jag känner mig hyfsat säker på att vi har nått någon slags lösning runt påsk.

Detta verkar helt ha fastnat i kommunbyrå­kratin.

 ?? FOTO: PRESSBILD ?? Anton Lindgren (S) har precis som flera andra politiker i Sollentuna fått mejl av folk som berörs av att ungdomsver­ksamhet har upphört. ”Många är helt förtvivlad­e”, säger han.
FOTO: PRESSBILD Anton Lindgren (S) har precis som flera andra politiker i Sollentuna fått mejl av folk som berörs av att ungdomsver­ksamhet har upphört. ”Många är helt förtvivlad­e”, säger han.
 ?? FOTO: LENNART MOLIN ?? Thomas Nyman (KD), kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande, vill få till en långsiktig lösning för Möjlighete­rnas plats.
FOTO: LENNART MOLIN Thomas Nyman (KD), kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande, vill få till en långsiktig lösning för Möjlighete­rnas plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden