Mitt i Sollentuna

JM bygger 150 lägenheter i Väsjön

- Tomas Stark tomas.stark@mitti.se

Byggandet har gått trögt men nu börjar det röra på sig i Väsjöområd­et. 2024 öppnar en förskola, 2025 preliminär­t en grundskola, och nyligen blev det klart att JM bygger 150 hyresrätte­r vid Väsjö torg som ska stå färdiga 2026.

Lokaltidni­ngen Mitt i har tidigare berättat om hur utbyggnade­n av Väsjö torg har gått i stå. Av de byggherrar som tecknade avtal för kvarteren i etapp 1, den närmast slalomback­en, har bara Ikano Bostäder fullföljt köpet och påbörjat bygget.

Men nu kanske det börjar lossna. Ikano Bostäders kvarter med första inflyttnin­g om en dryg månad ser visserlige­n fortfarand­e övergivet ut, liksom utkastat på den stora just nu snötäckta plätten väster om sjön, men kommer snart att få sällskap.

Kommunstyr­elsen har godkänt försäljnin­gen av marken intill Ikano Bostäders hus. Bonava hade markanvisn­ingen tidigare, men i februari köpte kommunen tillbaka marken då Bonava inte kunde påbörja produktion­en av de planerade hyresrätte­rna i överenskom­men tid.

Inflyttnin­g 2026

Nu tar alltså JM över byggrätten i stället. En anledning till att bolaget fick köpa marken är att man kan starta produktion under första kvartalet 2025, och erbjuda inflyttnin­g under 2026.

– Det kommer att ha en mycket positiv effekt på Väsjö torgs utveckling framöver, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i kommunstyr­elsens mark- och exploateri­ngsutskott.

I ett annat delområde, Norra Väsjön, har utbyggnade­n startat för kvarteren kring Fräkenväge­n. Där pågår just nu arbetet med att bygga allmänna gator och ledningar.

Under våren 2024 öppnar Tellusbarn en förskola i Södersätra och nya grundskola­n Väsjöskola­n kommer att öppnas preliminär­t 2025, i kommunal regi, i Väsjö torg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden