Mitt i Sollentuna

HOPPFULL FRAMTID

-

-8/(16 %8'6.$3 ger oss hopp om fred, kärlek och medkänsla – en tröst mitt i världens oro. I år, som så många andra år, präglas vår tid av tumult och orolighete­r. Inte minst i det heliga landet där spänningar alltför ofta flammat upp till konflikt. Trots detta är julen en påminnelse om hoppet och tron på en bättre framtid.

, .5<''1,1*(1 av globala kriser och samhälleli­ga utmaningar kan julens enkla budskap om försoning och ljus tyckas blek. Men det är just i dessa stunder av prövningar som dess betydelse blir alltmer påtaglig. Stjärnan över Betlehems stall och barnet i krubban ger oss hopp om en värld där mörkret ersätts av ljus.

, '(7 ständigt skiftande politiska landskapet och de oförutsägb­ara stridighet­erna finns det alltid ett utrymme för förändring. Den julstämnin­g som vi, lite till mans, drabbas av utmanar oss att brygga över klyftor mellan människor och kulturer. Trots allt börjar julens världsförä­ndrande berättelse i den medmänskli­ga handlingen av att låna ut ett stall till den höggravida Maria. Därför kan även den lilla gesten av vänlighet och medmänskli­ghet som du visar, bidra till en mer hoppfull framtid.

9, )Ÿ5 stå fast vid det ljus som barnet i krubban bär med sig, även i oroliga tider. Det inspirerar oss att verka för att vårt samhälle och vår värld ska präglas av fred och ömsesidig respekt. Julens skeenden ger oss tro på att förändring är möjlig – en värld där ljuset segrar över mörkret.

”Du barn av Betlehem, vi ber:

Ge våra ögon ljus och rena hjärtat, att vi kan med dig bli barn hos Gud. Nu sjunger änglaskaro­r Guds lov, och vi med dem. O kom till oss, bli hos oss kvar,

Guds Son, Immanuel!”

SV PSALM 115 V 3

Robert Thysell,

 ?? ?? kyrkoherde robert.thysell@svenskakyr­kan.se
kyrkoherde robert.thysell@svenskakyr­kan.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden