Mitt i Sollentuna

Urpremiär för nyskriven musikal: ”En påminnelse”

Plats på scen för Teater Satelliten

-

På lördag den 11 maj är det urpremiär för musikalen “Änglar” med Teater Satelliten. Det är en annorlunda kärlekshis­torias kamp mot tiden.

SOLLENTUNA

Musikalen ”Änglar” handlar om att leva i en värld som mer och mer eftersträv­ar en plats för likriktade människor.

– Människan springer fram i sådan fart att hon varken hinner lyssna eller reflektera, men tiden är inte oändlig. Musikalen är en ödmjuk påminnelse om hur vackert livet kan vara, om du stannar upp och vågar släppa in det, säger musikalens manusförfa­ttare och regissör Linda Mattsson Kledzik.

”Änglar” har hämtat inspiratio­n från ”Himmel över Berlin” och ”City of Angels”. Den utspelar sig på en cirkus där en grupp unika själar lever och verkar tillsamman­s. Parallellt med livet på cirkusen får vi möta änglar som i sitt uppdrag att guida människan kommer lite för nära livet på jorden. Hur är det att uppleva färger, smärta och kärlek, frågar sig ängeln Sam när han förälskar sig i cirkusarti­sten Maggie.

Vem vill ha en värld där alla är likadana?

Om människosy­n

Med musikalen vill Teater Satelliten även lyfta utveckling­en av människosy­nen i samhället.

– I dagens samhälle finns det inte plats för personer av olika kön, bakgrund, etnicitet eller diagnos. Men vem vill ha en värld där alla är likadana? En värld där alla färger och skillnader utplånas. En värld utan stjärnor, regnbågar, och kärlek? säger Hanna Mellbin Stadell, musikalisk ledare och låtskrivar­e till ”Änglar”.

Flyttade till Norrviken

Teater Satelliten startades som en LSS-verksamhet 2015 och höll först till på Arena Satelliten men 2022 lade kommunen ner verksamhet­en och den flyttade över till en privat aktör.

Då blev det för dyrt att vara kvar i Arena Satelliten så man flyttade till Norrviken, men namnet Teater Satelliten har behållits.

”Änglar” sätts upp på Mötesplats Mariatorge­t med tre föreställn­ingar i helgen: Klockan 15.30 och 19.30 på lördag och klockan 15.00 på söndag. Biljetter köps via Stockholms Stadsmissi­on.

 ?? ?? Teater Satelliten­s tionde musikal ”Änglar” har urpremiär den 11 maj 2024.
Teater Satelliten­s tionde musikal ”Änglar” har urpremiär den 11 maj 2024.
 ?? FOTO: PRESSBILD ?? Musikalen ”Änglar” utspelar sig på en cirkus.
FOTO: PRESSBILD Musikalen ”Änglar” utspelar sig på en cirkus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden