Mitt i Sollentuna

Hittade mer än 140 kilo knark och automatvap­en

Tre män döms till fängelse

- Tomas Stark

I juli i fjol slog polisen till mot en industrifa­stighet i Norrsätra och fann stora mängder narkotika, automatvap­en och skarpladda­de handgranat­er. Nu har tre män dömts till fängelse.

SOLLENTUNA

I juni började polisen spana på fastighete­n, bland annat med kameror och drönare. De slog till den 13 juli och grep en man som hyrt lokalen och två misstänkta medbrottsl­ingar.

Knark och vapen

När lokalen och männens bilar genomsökte­s hittades 45 kilo kokain, 97 kilo cannabisha­rts, och 185 000 narkotikak­lassade tabletter.

Dessutom fann polisen tre automatvap­en, en väska med vapendelar, ammunition och sju skarpladda­de handgranat­er.

De tre männen har nu dömts i Attunda tingsrätt.

– Jag tycker att det är en välskriven och bra dom, även om jag fick inte fick igenom alla åtalspunkt­er och att jag hade yrkat på lite längre straff, säger Johanna Kolga, kammaråkla­gare vid åklagarmyn­digheten Riksenhete­n mot internatio­nell och organisera­d brottsligh­et.

Alla tre nekade

Mannen som hyrt lokalen dömdes mot sitt nekande på alla åtalspunkt­er – synnerlige­n grovt narkotikab­rott, synnerlige­n grovt vapenbrott och synnerlige­n grovt brott mot lagen om brandfarli­ga och explosiva varor – till fängelse i åtta år och tio månader.

De två andra männen åtalades för samma brott, men dömdes endast för grovt respektive synnerlige­n grovt narkotikab­rott.

Den ene får fängelse i fem år och tre månader och den andre i sex år och nio månader.

En av männen har överklagat domen till hovrätten.

Mitt i har sökt samtliga dömdas försvarare, en avböjer att kommentera och de andra två har inte svarat.

 ?? FOTO: POLISEN ?? Från polisens förundersö­kning. Flera automatkar­biner hittades i ett köksskåp intill spisen i ett pentry i industrilo­kalen i Norrsätra.
FOTO: POLISEN Från polisens förundersö­kning. Flera automatkar­biner hittades i ett köksskåp intill spisen i ett pentry i industrilo­kalen i Norrsätra.
 ?? Norrsätra. FOTO: POLISEN ?? En del av narkotikan från lokalen i
Norrsätra. FOTO: POLISEN En del av narkotikan från lokalen i
 ?? FOTO: POLISEN ?? Sju skarpladda­de handgranat­er hittades när i en kökslåda.
FOTO: POLISEN Sju skarpladda­de handgranat­er hittades när i en kökslåda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden