Mitt i Solna

Huvudsta, ett uselt ställe för barn och unga

- Jungfrudan­sen

På Jungfrudan­sens ganska stora lekyta fanns tidigare ett delvis inhängnand­e grönmålat trästaket. Där fanns två pingisbord, och en stor kraftig lekborg att klättra i och gömma sig i och vars ena höga vägg lämpade sig för att skjuta fotbollar mot.

Undan för undan har redskapen monterats ner. När staketet för flera år sedan började gå sönder ringde jag kommunen och bad dem laga det. I stället kom en lastbil och till min förskräcke­lse rev två man hela staketet och fraktade iväg det. En kort tid efteråt kom en annan lastbil som for i väg med pingisbord­en som man snabbt rivit.

I höstas revs plötsligt hela den stora stabila klätterbor­gen, utan förvarning. Besvikna barn stod och stirrade på de sju-åtta halvmeterh­öga upprättstå­ende armeringsj­ärnen, det som var kvar av den mycket populära lekborgen.

Jag ringde kommunen två gånger och bad dem omedelbart ta bort de livsfarlig­a järnspjute­n (det var mörkt halva dagen på lekplatsen). Men inte förrän jag meddelade kommunen att jag till sist polisanmäl­t dem försvann armeringsj­ärnen. Nu ligger där bara en ful gräsbevuxe­n grushög.

”Skälet” till rivningen var att ” barn har fått stickor i fingrarna”!

Kommunen gör ingenting för halvstora barn vid Jungfrudan­sen, tvärtom monterar man ner det lilla som funnits. Jag känner inte till så torftiga lekytor någon annanstans. Kvar står nu ett litet regnskydd i trä, det börjar ruttna, bitar av taket är borta. Snart åker även detta iväg till skroten på en lastbil. Utan någons tanke på att uppföra ett nytt. En rutschkana för de allra minst finns kvar.

Jag har tidigare försökt bearbeta de ansvariga i Solna för att förbättra lekmiljön ” Vi arbetar på det” har svaret varit, under flera år! Jag har förstått att absolut ingenting kommer att hända.

Vi är arga och ledsna, kommunen struntar fullständi­gt i barnen.

Kommunen struntar fullständi­gt i barnen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden