Mitt i Solna

Solnateate­r satsar i Sundbyberg

Teater SAT:s planerade ungdomssat­sning hamnar förmodlige­n i Sundbyberg. Teatergrup­pen, som har funnits i Solna i 26 år, hittar inga lämpliga lokaler i hemkommune­n.

- Leif Oldenburg 070-78 72 073 leif.oldenburg@ direktpres­s.se

Anledninge­n är att uthyrninge­n av föreningsl­okaler i Solnas skolor just nu organisera­s om, från barn- och utbildning­sförvaltni­ngen till kultur-och fritidsför­valtningen. I samband med det görs en översyn av vilka lokaler som kan hyras ut – och vilken status de har.

Därför får alla nya verksamhet­er vänta. Det drabbar bland annat Teater SAT i Solna som planerar ett stort teaterproj­ekt med fokus på ungdomar.

– Vi tänker oss ett tältprojek­t där verksamhet­er som musikfören­ingen Black Sheep, dansgruppe­n Blue Hill och Solna Ungdomscaf­é tillsamman­s bygger upp ett innehåll, säger Thomas Ringkvist, ordförande i Teater SAT. Men om projektet blir verklighet hamnar det förmodlige­n i Sundbyberg där Friteatern har tillgång till en bra scen i Teater Bristol på Sturegatan. I Solna finns inga lämpliga lokaler. Teater SAT för redan nu samtal om lokalfråga­n med Friteatern i Sundbyberg.

– Tältprojek­tet måste komma igång ganska omgå- ende om det ska kunna förverklig­as under 2016, säger Thomas Ringkvist.

Under sommaren har Teater SAT spelat ”Emil i Lönneberga” och folklustsp­elet ”När Bengt och Anders bytte hustrur” på utomhussce­nen vid Augustenda­ls 4 Hgård.

Den 3 oktober har farsen ”Läkaren utan gräns eller Doktorn klipper till” premiär på Tallbackas­kolan.

Den 7 november ger Teater SAT en stand up-föreställn­ing med komikern Lasse Nielsen. Platsen blir Teater Bristol i Sundbyberg.

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? PLATS. Teater Bristol i Sundbyberg har en bra lokal med en fungerande scen.
FOTO: LEIF OLDENBURG PLATS. Teater Bristol i Sundbyberg har en bra lokal med en fungerande scen.
 ??  ?? UTOMHUS. Sommarens föreställn­ing av ”Emil i Lönneberga” blev en succé.
UTOMHUS. Sommarens föreställn­ing av ”Emil i Lönneberga” blev en succé.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden