Mitt i Solna

Starkt och gott på populära Nila

Lunchpatru­llen äter indiskt och njuter av starka kryddor.

- Lunchpatru­llen

Direkt efter infarten till Frösunda, vid rondellen, ligger den indiska restaurang­en Nila.

Lunchpatru­llen har gjort flera matstopp hos Nila de senaste veckorna under våra reportageu­tflykter i Solna.

En sak är säker: stället är omåttligt populärt under lunchtid. Strax före klockan tolv smäller det bara till och sedan är det kö och knökfullt inne i restaurang­en. Och även utomhus om vädret tillåter.

Egentligen borde det väl räcka som betyg. Lunchpatru­llen har inget emot indisk mat, men tycker ändå att det kan bli lite tjatigt i längden med ris och olika grytor. Då krävs det verkligen en smaksättni­ng utöver det vanliga – annars är det inte mycket som skiljer en indisk gryta från en svensk.

Lunchpatru­llen har ätit den sydindiska grytan vindaloo, tandoorigr­illad kycklingfi­lé med masala och nötsås samt lamm balti. Allting smakade bra, men det var lammet och speciellt den sydindiska grytan som stack ut.

– Grytan är stark. Bara så att du vet det, varnade personalen.

Jodå, grytan var verkligen stark. Men på det goda indiska sättet som förstärker smaken i stället för att starta en mindre präriebran­d i gommen. Även lammköttet var ordentligt kryddat, men inte lika starkt som den sydindiska grytan. Däremot var den tandoorigr­illade kycklingfi­lén visserlige­n god men lite väl mild för Lunchpatru­llens härdade smaklökar. Oavsett om man gillar starkt eller inte så går det säkert att pricka rätt bland det tiotalet lunchrätte­r som Nila erbjuder varje vardag.

Nanbröd till maten kostar tio kronor. Den som vill ha sitt bröd smaksatt med färsk vitlök får betala 15 kronor.

Salladsbor­det är fräscht och har bra urval.

 ?? FOTO: LUNCHPATRU­LLEN ?? INFART.
Nila serverar god indisk mat. RUSNING. Strax efter klockan 11 finns det fortfarand­e plats – sen börjar rusningen.
FOTO: LUNCHPATRU­LLEN INFART. Nila serverar god indisk mat. RUSNING. Strax efter klockan 11 finns det fortfarand­e plats – sen börjar rusningen.
 ??  ?? STARK.
Sydindisk gryta.
STARK. Sydindisk gryta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden