Mitt i Solna

Gängbråk bakom skottlossn­ing

- Leif Oldenburg

Förra veckans skottlossn­ing i Hagalund var ingen tillfällig­het. Boende i stadsdelen berättar om gängbråk som pågått en längre tid.

Det var i tisdags kväll i förra veckan som polisen än en gång fick larm om misstänkt skottlossn­ing i Hagalund. Den här gången hittade polisen tomhylsor vid en inhägnad grusplan mellan husen ovanför Willys matbutik på Hagalundsg­atan.

– Vi hörde att det var bråk uppe på fotbollspl­anen. Plötsligt hördes några skarpa smällar, berättar en boende.

En ung flicka var på väg uppför trappan till den plats där skottlossn­ingen inträffade.

– Jag såg massor av ungdomar som rusade nerför gatan. Samtidigt ropade någon till mig att vända om, berättar hon.

Strax efter skottlossn­ingen beslagtog polisen en pistol och narkotika i en lägenhet i Hagalund. En man greps och har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikab­rott. Polisen vill inte uttala sig om vapnet kan sättas i samband med skottlossn­ingen eller vilken typ av narkotika man hittat. Händelsern­a utreds vid Solnapolis­ens avdelning för grova brott.

– Vi har skickat beslagen på analys. Tills vidare är vi av utrednings­tekniska skäl sparsamma med uppgifter. Men självklart utreder vi om det finns ett samband mel- lan skottlossn­ingen och narkotikab­eslaget, säger Thomas Piltz vid Solnapolis­en.

Solnapolis­en har det senaste året fått flera larm om misstänkt skottlossn­ing i Hagalund utan att lyckas gripa någon. Flera boende som Vi i Solna har pratat med berättar om ungdomar från Akalla, Husby och Tensta som allt oftare dyker upp i stadsdelen och hamnar i bråk med lokala ungdomar.

– Gängen från Järvafälte­t försöker ta över Hagalund, säger en ung tjej.

Polisen bekräftar att man utreder eventuella gängkoppli­ngar.

– Vi tittar på det. Men än så länge är utredninge­n i inlednings­skedet, säger Thomas Piltz.

I måndags kväll sköts en man till döds i Tensta allé. Ytterligar­e en man fick allvarliga skottskado­r. Det finns i nuläget inga uppgifter om att dödsskjutn­ingen i Tensta har något samband med förra veckans skottlossn­ing i Hagalund.

 ??  ??
 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? VARNAD. Den unga kvinnan varnades och vände i trappan.
FOTO: LEIF OLDENBURG VARNAD. Den unga kvinnan varnades och vände i trappan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden